Rákoshegyi Hírlap

Makka 2015

MAKKA Szabadidősport Egyesület elnökét Kovács Krisztinát kérdeztük az egyesület tavalyi évéről:

Mikor összegezni szeretném, mi történt velünk az elmúlt évben, nehéz dolgom van. Rengeteg közösen megélt utazást és hétköznapokat kellene egy papírra vetnem, ami szinte lehetetlen. No meg ahányan vagyunk, annyi nézőpont, annyi sztori.

Különlegesnek érzem csapatunkat. Van jó néhány Hölgy és egy maroknyi Úr, aki hetente rendszeresen együtt sportol, tesz önmagáért és egészségéért, s teszi mindezt vidáman, jó kedéllyel. Nem a legfiatalabb korosztályt képviselik, kitartásuk és szorgalmuk mégis példaértékű. Sokféle érzelmet váltanak ki ismerőseikből, a „kívülállókból”: csodálatot, csodálkozást, büszkeséget, irigységet, meg nem értést, ki-ki vérmérséklete szerint értékel.

Aki nem próbálta, nem értheti, hogy mi a csuda jó abban, ha sokan együtt botokkal gyalogolnak. Csodálkoznak, hogy teszik ezt akár már évek óta, hetente többször is, rendszeresen s mindig vidáman. Csodálatot éreznek, hiszen nem olyan fiatalok, s mégis aktívak, talán irigységet, hogy ők tartoznak valahová, s milyen jó nekik.

A lényeg talán csak ennyi.

Rendszeresen nordic walkingozunk, tornázunk, ma már külön csoportban a fittebbek és a kezdő tornászok (gimnasztikai labdások és széktorna). Az úszástanulástól még berzenkedők vízi nordic walkingon vesznek részt, rendszeresen nyújtunk szárazon és meleg vízben egyaránt. Kipróbáltuk sokféle egyéb sportágat is: bowlingozunk, golfoztunk, sportlövészettel ismerkedtünk, bocsáztunk és eveztünk. Szerveztünk együtt kerületi családi Nowathlon versenyt – s ígérjük, idén ismét megszervezzük Nektek!

Bejártuk az országot: tavaly jártunk Gödöllőn és a Gödöllői-dombság tájain többször is, persze lakóhelyünk környezetében már kívülről ismerjük az összes ösvényt, a madarak is előre „köszönnek”. Pózoltunk együtt a busókkal Mohácson, Hévízen, meleg vízen eveztünk március elején, rododendronokban gyönyörködtünk Kámon, ismerkedtünk a jáki templom és az ócsai katedrális történetével. Medvehagymát szedtünk a Gerecsében, megismerkedtünk számos Fejér megyei kastéllyal. Túráztunk a Mátrában, Aggteleken, megismerkedtünk a monori borúttal, és a Tihanyi-félsziget szépségeivel, s zarándokoltunk szakadó esőben, a Pilisben.

És volt szellemi program is: tartott előadást Peresa Magdolna doktornő, Kovács Ferenc Reumatológus főorvos és Gyuri Bácsi a bükki füvesember is.

S közben izgultunk együtt hol az unoka születésekor, a vő állásinterjúja okán, a gyermek eljegyzése miatt, cseréltünk recepteket a vasárnapi ebédhez, no meg persze diétáztunk együtt.

De leginkább mindezt együtt csináltuk. Barátságok alakultak, közös élmények születtek. Mai elmagányosodó világunkban, azt hiszem, ennél több nem történhetett.

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version