Rákoshegyi Hírlap

Makka 2015

MAKKA Szabadidősport Egyesület elnökét Kovács Krisztinát kérdeztük az egyesület tavalyi évéről:

Mikor összegezni szeretném, mi történt velünk az elmúlt évben, nehéz dolgom van. Rengeteg közösen megélt utazást és hétköznapokat kellene egy papírra vetnem, ami szinte lehetetlen. No meg ahányan vagyunk, annyi nézőpont, annyi sztori.

Különlegesnek érzem csapatunkat. Van jó néhány Hölgy és egy maroknyi Úr, aki hetente rendszeresen együtt sportol, tesz önmagáért és egészségéért, s teszi mindezt vidáman, jó kedéllyel. Nem a legfiatalabb korosztályt képviselik, kitartásuk és szorgalmuk mégis példaértékű. Sokféle érzelmet váltanak ki ismerőseikből, a „kívülállókból”: csodálatot, csodálkozást, büszkeséget, irigységet, meg nem értést, ki-ki vérmérséklete szerint értékel.

Aki nem próbálta, nem értheti, hogy mi a csuda jó abban, ha sokan együtt botokkal gyalogolnak. Csodálkoznak, hogy teszik ezt akár már évek óta, hetente többször is, rendszeresen s mindig vidáman. Csodálatot éreznek, hiszen nem olyan fiatalok, s mégis aktívak, talán irigységet, hogy ők tartoznak valahová, s milyen jó nekik.

A lényeg talán csak ennyi.

Rendszeresen nordic walkingozunk, tornázunk, ma már külön csoportban a fittebbek és a kezdő tornászok (gimnasztikai labdások és széktorna). Az úszástanulástól még berzenkedők vízi nordic walkingon vesznek részt, rendszeresen nyújtunk szárazon és meleg vízben egyaránt. Kipróbáltuk sokféle egyéb sportágat is: bowlingozunk, golfoztunk, sportlövészettel ismerkedtünk, bocsáztunk és eveztünk. Szerveztünk együtt kerületi családi Nowathlon versenyt – s ígérjük, idén ismét megszervezzük Nektek!

Bejártuk az országot: tavaly jártunk Gödöllőn és a Gödöllői-dombság tájain többször is, persze lakóhelyünk környezetében már kívülről ismerjük az összes ösvényt, a madarak is előre „köszönnek”. Pózoltunk együtt a busókkal Mohácson, Hévízen, meleg vízen eveztünk március elején, rododendronokban gyönyörködtünk Kámon, ismerkedtünk a jáki templom és az ócsai katedrális történetével. Medvehagymát szedtünk a Gerecsében, megismerkedtünk számos Fejér megyei kastéllyal. Túráztunk a Mátrában, Aggteleken, megismerkedtünk a monori borúttal, és a Tihanyi-félsziget szépségeivel, s zarándokoltunk szakadó esőben, a Pilisben.

És volt szellemi program is: tartott előadást Peresa Magdolna doktornő, Kovács Ferenc Reumatológus főorvos és Gyuri Bácsi a bükki füvesember is.

S közben izgultunk együtt hol az unoka születésekor, a vő állásinterjúja okán, a gyermek eljegyzése miatt, cseréltünk recepteket a vasárnapi ebédhez, no meg persze diétáztunk együtt.

De leginkább mindezt együtt csináltuk. Barátságok alakultak, közös élmények születtek. Mai elmagányosodó világunkban, azt hiszem, ennél több nem történhetett.

Utolsó frissítés: 2016. március 25. péntek, 21:43

Találatok: 1016

„Adventi Nordic Walking Party”

Mit is jelent a MAKKA? Ez egy rövidítés : Madárdomb, Akadémia-Újtelepi Turisztikai és Szabadidősport Egyesület.

A MAKKA Szabadidősport Egyesület „Adventi Nordic Walking Party”-t rendezett ezen a hétvégén a Madárdombi mezőn ( Lázár Deák utca – 513. utca sarkán). Az esemény háziasszonya: Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő volt, a résztvevők pedig Kovács Kriszta nordic walkingos csapata.

 A sportosak gyalogoltak a Madárdombi mezőn (többek között Koszorúsné Tóth Katalin Dunai Mónika ünkormányzai képviselővel együtt), miközben az aktívabbak előszítteték a "party" kellékeit: volt sok-sok házi sütemény, a nagy hidegben kellemes forralt bor ill meleg tea. Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő is meglátogatta az eseményt. A csapat pedig megköszönte Kovács Krisztának az idei munkáját. Egy jó hírrel zárult a hivatalos megnyító: Kovács Kriszta a MAKKA vezetője elmondta, hogy jövőre folytatódnak a nordic walking edzések a Népkertben, egy sikeres pályázatnak köszönhetően!

 A rendezvényen készült fotóinkat a következő linken tekinthetik meg.

 

Utolsó frissítés: 2013. december 15. vasárnap, 10:11

Találatok: 2342

525 CUP negyedszer

Utolsó frissítés: 2012. február 28. kedd, 14:56

Találatok: 2436

Turul Szittya Íjászok

 

Rákosmenti Turulfészek Íjászközpont

Magyarországon az egyetlen  tradícionális íjászattal (honfoglalás-kori magyar íjászat) foglalkozó szabadidőközpont!

Honlap: http://turul-szittya.hu

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06-70-2591-548

Cím: 1174 Budapest, Táncsics Mihály utca 49.

Utolsó frissítés: 2012. február 29. szerda, 21:19

Találatok: 2892

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version