Rákoshegyi Hírlap

XI. Babos László sakk emlékverseny

Idén - az októberi önkormányzati választások miatt - novemberi versennyel emlékeztek meg Babos László sakkoktató pedagógusra. A Podmaniczky János Evangélikus Iskolában immár tizenegyedik alkalommal találkoztak ifjú sakkozók.
A verseny támogatója a Rákosmente Kft. nevében Pestiné Hincz Andrea elmondta, hogy Babos László sakkpedagógus (2003-ban hunyt el), a kerületi ifjúsági sakkoktatás kiemelkedő alakja, és a kerületi sport aktív szervezője is volt.
A versenyen félszázan gyűltek össze és négy csoportban harcoltak, hét fordulón keresztül a pontokért. A versenybírói feladatokat Hegyi Norbert ( a Podmaniczky iskola tanára) és Nádasi Balázs (Sárkány DSE elnöke) kifogástalanul látták el.
Az első korcsoportban Szabó Benedek (Újlak u. Ált. Iskola) veretlenül lett az első, a lányok mezőnyében pedig Tóth Tímea!
A második korcsoportban Lakatos Tamás szintén veretlenül lett aranyérmes.
A harmadik korcsoportban pedig Uzonyi Péter szerezte a legtöbb pontot.
A kísérők versenyét Posztós Marcell nyerte meg.
 

A részletes eredmény listát a rendező Sárkány DSE honlapján tekinthetik meg.
A következő kerületi iskolákból jöttek az ifjú sakkozók: Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Ált. Iskola 16 fő, Diadal úti Ált. Iskola 6 fő, Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 3 fő, Újlak utcai Ált. Iskola 5 fő, Czimra Gyula Ált. Iskola 6 fő, Zrínyi Miklós Ált. Iskola 1 fő. 

A versenyen készült fotókat a következő linken tekinthetik meg.

 

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version