Rákoshegyi Hírlap

Fuss Festő Fuss!!!

A Nemzeti Festékbolt Teremfestés akció keretében most hétvégén már a 3. FestőFutásra kerül sor. Ezen az eseményen most aktívan lehet szavazatokat szerezni két olyan "Kerületi Ovis Csoportnak", akiket a Nemzeti Festékbolt Teremfestés játékán még nem festettek ki. Az egyik a Mézeskalács ovi Gólyahír csoportja, a másik pedig az Aprófalva Teknős csoportja, akik mostanában a legaktívabban gyűjtik az ajánlásokat-szavazatokat. Akik eljönnek, az előző alkalomhoz hasonlóan, 5 teremfestés ajánlással gazdagíthatják az általuk támogatott termet-csoportot. 

Fix részvételi díj nincs!
Viszont!
Van egy Adománygyűjtő ládikájuk a Teremfestőknek, amibe a futás előtt elhelyezheti mindenki az általa erre a célra szánt összeget.
Ha 50 forinttal tudja valaki támogatni a gyerekeket, azt is nagy örömmel fogadjuk, ha 500, vagy 5000Ft-ot tud erre szánni, annak is ugyan úgy örülünk. Minden fillér a gyerekeknek megy, ebből vásárolják nekik, a kiválasztott játékokat vagy egyéb szükséges kellékeket. Pénzt egyik intézmény sem kap!

A 3. FestőFutás a Gyermekekért szervezésébe most először a Fussunk Együtt Rákosmente Futónagykövetei és a csoport néhány önkéntese is részt vesz.
Két táv közül lehet választani: 6 és 10 km.
A rövidebb távot a családoknak, a gyerekekkel érkezőknek ajánlják, a hosszabb távot pedig a sportosabbaknak, az edzetteknek :)
Rajt az Összekötő úti vasúti átjáró, (Agyaghegyi dülő - Ásvány utca vége), a Merzse felé.
A cél pedig a Merzse mocsárnál található Madárles. A céltól a két csoport azonos úton térhet vissza a rajt helyszínére.
Rövidebb táv:
http://www.futoterkep.hu/futas/6g7yok5/
Hosszabb táv:
http://www.futoterkep.hu/futas/6g7yok8/
Gyülekező: 9:30-tól, rajt 10 órától.

 

  

Utolsó frissítés: 2014. április 22. kedd, 20:38

Találatok: 119

Utánpótlás sikerek tekében a Báthory Emlékversenyen

A Báthory László Emlékverseny a Budapesti Tekézők Szövetsége által kifejezetten utánpótláskorúak részére rendezett teke versenysorozat. A verseny több fordulós, célja pedig, hogy a bajnoki mérkőzéseken túl további versenyzési lehetőséget biztosítson a fiataloknak serdülő és ifjúsági korcsoportokban.
A 2013/2014-es sorozatban a Rákoshegyi VSE fiataljai közül Urbán Brigitta a serdülő leány összetettben az előkelő második helyet, Bálintfy Cintia a harmadik helyet, míg Paulinszki Klaudia a hatodik helyet szerezte meg. Ifjúsági lány korcsoportban Urbán Alexandra negyedik, Fekete Ágnes pedig a hetedik helyen végzett. A verseny rákoshegyi vonatkozását tekintve érdemes megemlíteni, hogy az induló versenyzők majdnem felét a XVII. kerületiek adták. A rákoshegyi női felnőtt csapat komoly sikerei hosszútávon biztosítottak - akár nemzetközi szinten is - az utánpótlás eredményei alapján, melyhez, ha hozzávesszük a kerület vezetése és miniszterelnök úr által beígért új pálya, nyújtotta lehetőségeket, a rákosmenti tekesport előtt határ a csillagos ég! Gratulálunk a helyezetteknek!

Utolsó frissítés: 2014. március 20. csütörtök, 18:42

Találatok: 85

Balassis siker a floorball diákolimpián

Január 18-án Komáromban rendezték a Kispályás Floorball Diákolimpia Országos Döntőjét. A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium floorball csapata ismét sikeresen szerepelt az országos döntőben. Beszámolójuk a döntőről: 
A döntőn nyolc csapat vett rész, az ország négy területét képviselve. ( nyugatról 1, középről 1 ill. keletről 2 csapat érkezett). Két négyes csoportba sorsolták a csapatokat, ahol mindenki játszott mindenkivel, majd az „A” csoport győztese játszott a „B” csoport második helyezettjével és fordítva. A győztesek a döntőbe jutottak, a vesztesek a harmadik helyért játszhattak.

Mérkőzéseink:
Balassi - Kecskeméti Református Gimnázium 4 - 0
Balassi - Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros 4 - 1
Balassi - Verseghy Ferenc Gimnázium, Szolnok 3 - 3

Csoport elsőként a másik csoport másodikjával játszottunk a döntőbe jutásért.
Balassi - Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium Budapest, 7 - 1

A döntő:
Balassi - Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola Komárom, 3 - 5

A mérkőzésen kétszer is vezetéshez jutott a komáromi csapat, de mind a kétszer kiegyenlítettünk (először 1-0, majd 3-1 után). Másfél perccel a vége előtt, 3-3-nál, megint gólt kaptunk. Az idő rövidsége miatt kitámadtunk, hogy labdát szerezzünk és gólt üssünk. Balszerencsénkre kaptunk még egyet, amivel eldőlt a mérkőzés sorsa.
A fiúk mindvégig nagyon jól játszottak. Öröm volt látni ezt az érett, okos, sportszerű játékot.
Gratulálunk a fiúknak és az edzőjüknek Marton János tanár úrnak! A csapat tagjai: Andrássy Gergő 12.a, Bagó Gábor 12.b, Kalmár Kristóf 12.b, Stubnya Bence 12.b, Török Péter 12.c, Zsoldos Ádám 12.b.

 

Utolsó frissítés: 2014. február 13. csütörtök, 22:07

Találatok: 133

YOURS TRULY – BECSÜLETBELI FUTÁS A MERZSÉN

A Budapest Sportiroda helyi futónagyköveteinek felhívását közöljük:

Finn kezdeményezésű Nemzetközi Futás az év leghidegebb időszakában, melynek lényege : Fussunk bárhol ahol kedvünk van, szabadban, edzőteremben és küldjük be az eredményeket.
Becsületbeli futás, hisz a 25, ill. az 50 km-es távot és az időt Neked kell ugyan mérned, de segítünk , hogy ne legyen kifogás a távolmaradásra J

Együtt futunk 25 km-t, csapatban, a szomszédos Futónagykövetekkel (XVI, XVIII. kerület) és futóikkal !

Időpont: 2014. február 23, vasárnap, reggel 7:00 !!

Szabályok
1. Fuss (és vagy) gyalogolj 25 vagy 50 kilométert !A táv teljesítésére 24 óra áll rendelkezésedre ! Így aki soha nem futott még egyben ekkora távot, az is megpróbálkozhat vele, több részletben .

2. Helyszín: XVII. ker., Merzse-mocsár.

3. Találkozó hely : Összekötő u. , Agyaghegyi dülő vasúti átjáró
http://g.co/maps/858gh

Pálya: a futóköreink kombinációi.

Útvonalak : http://www.futoterkep.hu/futas/KIS_KOR_3_6_KM_BUDAPEST_XVII_KERULET_5jh1vtn

http://www.futoterkep.hu/futas/MARATONI_KOR_10_7KM_BUDAPEST_XVII_KERULET_jwxbhf/

4. Mivel a rövidebb távokat futóknak is szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy kipróbálhassák magukat, így az első szakaszt /3,6 km-t/ kényelmes, laza tempóban, együtt futjuk az összes indulóval.
Aki fut tovább, rövid pihenő után nekivághat a hátralévő 21,4 km-nek, melyet 2*10,7 km-es körben fogunk teljesíteni. Az első kört együtt futjuk, hogy egyértelmű legyen az útvonal mindenki számára.
A kör végén mindenki eldönti, hogy tovább fut-e, vagy a maradék 10,7 km-t a nap folyamán valamikor később futja le, egyénileg. Becsületből J

5. Tehát a lényeg, hogy bármilyen távhoz csatlakozhatsz akár 8, 9, 10 óra körül is!
Az időt a futás kezdetétől kell számolnod tarthatsz szüneteket, az időd viszont tovább ketyeg a táv befejezéséig.
Részvételi díj: nincs.

Frissítő pont a vasúti átjárónál lesz.
Frissítőt mindenki hozzon és bedobjuk a közösbe, ahogy szoktuk!

A magyar Yours Truly összesítés célja a YT futás népszerűsítése a magyar futók körében.
A Yours Truly futásban résztvevők több mint egyharmada magyar futó!

Bővebb információ : https:/www.facebook.com/BSIFutonagykovetXVII.ker
Eredmények regisztrációja : http://www.futas.net/yourstruly/

Hajrá! Gerika és Enze

Utolsó frissítés: 2014. február 20. csütörtök, 20:16

Találatok: 272

Kortalan sportág bajnoka

Méhész Anita a Rákoshegyi VSE tekézője az év tekézője lett. Ebből az alkalomból kérdeztük a kerület legjobb sportolóját a kezdetekről, sikerekről.

Méhész Anita elmondta, hogy Tatabányán született 1983-ban, sport tagozatos iskolába járt, ahol kosárlabdázott. De az alkata sajnos nem volt megfelelő, rengeteg sérülése, csonttörése volt és így váltani volt kénytelen. Barátnője csábította le akkoriban a tatabányai tekepályára, ahol egy hosszú szerelem kezdődött. Nevelőedzője aki a teke alapjait megtanította és elindította egy hosszú úton Juhos Anikó volt.
2006 szeptemberében az FTC-hez igazolt, majd 2008-ban a BKV -Előréhez. 2011. szeptembere óta a Rákoshegyi VSE I. játékosa.
Anita természetesen büszke az elmúlt 18 év során szerzett érmekre, kupákra. A legnagyobb élménye az első csapatvilágbajnoki aranyéremhez fűződik, 2011-ben Szarajevóban szerezték. A legemlékezetesebb mérkőzések az idei csapatvilágbajnoki címvédéshez fűződnek, melyet Zalaegerszegen rendeztek májusban.
Az idei eredményei:
-Felnőtt egyéni Világkupán ezüstérmes
-Országos Csapatbajnok klub tagja (Rákoshegyi VSE)
-a világbajnok felnőtt női magyar válogatott csapatkapitánya (2013. Zalaegerszeg címvédés)
-Európa Kupa győztes csapat tagja (Rákoshegyi VSE)
Jelenleg heti 2 edzésük van, mert sajnos a pályát bérelni kényszerülnek. Az optimális a heti 3 edzés lenne.
Egy edzés kb. 1 - 1,5 óra hosszú amit effektív a pályán töltenek. A gurításokon kívül természetesen kiegészítő mozgásokat végeznek a felkészülési időszakban. Anita kedvence: a futás és a spinning.
Elmondta, hogy sokak szemében a teke inkább kocsmasportként jelenik meg, de ha az ember komolyan űzi akkor azért sajnos itt is megvan a sérülés veszélye.
Leggyakrabban a combizom, váll és mélyhátizom húzódása fordul elő ami nagyon makacs és hosszú idő amíg rendbe jön ill. egy nem jól felkezelt pályán az ember hatalmasat eshet, elcsúszhat és akkor ennél nagyobb baj is előfordulhat.
Az utánpótlásra nagy szükség van. Szerencsére itt a Rákoshegynél sok a fiatal aminek nagyon nagyon örülnek és tanítják, támogatják, felkarolják őket. Sajnos az országos női vonalon ezt már nem modhatjuk el. Nagy szükség van a kitartó fiatalokra.
Méhész Anita szerint a teke egy kortalan sport, ameddig az ember bírja, csinálja. Már most a karácsonyi szünetben is hiányzik a teke mondta. Aki igazán fanatikus annak 1-2 hét szünet is megvonási tüneteket okoz!!!
Magán életéről elmondta, hogy 2013. augusztusáig a Városmajori Érsebészeti Klinikán röntgen-műtősnőként katéterterápiás laborban dolgozott, ahol érszűkületekkel, a szív és a perifériás erek tágításával foglalkozott.
A teke által megtanított precízitást, kitartást, higgadtságot és önuralmat kamatoztatni tudta a munkájában.
Jelenleg egy kisebb vállalkozás keretein belül szűrővizsgálatoknál tevékenykedik ill. egy egészségügyi termékeket forgalmazó cégnél tanácsadó szerepet tölt be.
A családja támogatja, a párja rajong a tekéért, a versenyekért és a csapatért. Igazán jó kis társaság a tekés csapat, szinte második családuk is egyben.
További sok sikert kívánunk Méhész Anitának, aki a tekeszövetség pontversenyében 2013-ban az év sportolója lett, megvédve 2012-es címét.

 Forrás: http://www.sportfm.hu 

Utolsó frissítés: 2013. december 31. kedd, 15:28

Találatok: 232

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version