Rákoshegyi Hírlap

Rákoshegy a Bajnokok Ligájában!

A tavalyi bajnok Rákoshegyi VSE női tekecsapata alanyi jogon jutott a bajnokok ligája nyolcaddöntőjébe, ahol a hatszoros BL győztes KK Celje szlovén csapattal küzd meg a legjobb négy közzé jutásért. A szlovének sérülések miatt nem a legerősebb csapatukkal érkeztek, de így is változatos, izgalmas mérkőzés volt az FTC teke pályáján. Egyéni eredmények: Méhész Anita - Crep Sasa 624:590; Tóbiás Anett - Kozmus Anja 536:600; Rózsa-Drajkó Gabriella - Ulaga Anja 559:566; Fegyveres Petra - Savic Rada 592:561; Sáfrány Anita - Bizjak Patricija 593:539; Tóth Katalin - Savic Nada 542:588; így alakult ki a 3:3-as eredmény, de mivel a rákoshegyi lányok 4 fával (bábúval) többet ütöttek így a végeredmény 5:3 lett a javukra.
Az FTC Kőbányai úti teke csarnokában a mérkőzés előtt Pál Sándor üdvözölte a népes szurkoló tábort és a csapatokat. A szurkolók között volt Dunai Mónika országgyűlési képviselő is, a rákoshegyi tekeklub tiszteletbeli elnöke.
A visszavágót február 18-án rendezik Celje-ben.
A Bajnokok Ligája négyes döntőjét április elején rendezik meg a szlovákiai Zólyombrézón (Podbrezova).

A csapat tagjai bizakodóan készülnek a visszavágóra. Méhész Anita (ötször volt az év játékosa az utóbbi években) szerint, szoros kiélezett küzdelemre számíthatunk. A Celje a világ élvonalába tartozik. Izgalmas összecsapás lesz. Bízik benne, hogy tudják hozni a kötelező két pontot! Egyáltalán nem lehetetlen... Rózsa-Drajkó Gabriella szerint is, kiélezett mérkőzésre készülnek. A pálya nehéz és a Celje nem adja majd könnyen magát, az utolsó gurításig küzdeni fognak. Ennek ellenére szeretnének ott is nyerni és két győzelemmel bejutni a BL négyes döntőjébe. Sáfrány Anita is tudja, érzi, hogy nehéz dolguk lesz, de bízik a csapatban és a továbbjutásban!

Rózsa Balázs elmondta érdeklődésünkre: egy nappal hamarabb indulnak, hogy ne hosszú út után kelljen játszani, hanem kipihenten lépjenek a lányok pályára! Most vasárnap a Balatoni Vasas ellen játszanak, majd Méhész Anita és Sáfrány Anita jövő hétvégén Straubingban Egyéni Világkupán szerepelnek. Az itthon maradottak pedig pénteken a BKV pályán játszanak barátságos meccset a hazaiak ellen. Azért szervezték a meccset, mert jövő héten nincs bajnokijuk, és a BKV-nak nehéz pályája van, mint a Celje-nek!
Hajrá Rákoshegy!

     

Utolsó frissítés: 2017. február 05. vasárnap, 10:19

Találatok: 387

III. Szilveszteri Teremlabdarúgó Kupa

Idén harmadszor rendezték meg a szilveszteri teremlabdarúgó tornát az Újlak utcai Általános Iskola tornacsarnokában a 17-19 éves korosztály részére. A mérkőzésekről Varga László labdarúgó szakember számolt be:
Idén 8 csapat indult a tornán (Kölcsey Ultras, LK Bulls, Olimpia All Star, Rákosliget FC, Szent István SE 1-2, Szotya Team és a Xanyi FC). A selejtezőben a nyolc csapatos mezőny 2 csoportba osztva döntötte el, hogy kik kerülnek a négyes döntőbe.
A helyosztó mérkőzések és a négyes döntő között került sor egy bemutatkozó mérkőzésre két helyi egyesület labdarúgó palántái: a Rákosligeti FC és a Rákosmenti TK 7-9 éves játékosai között.
A mérkőzés 2 x25 perces izgalmas látványos küzdelmet hozott eredménytől független, mert a játék öröme volt a tét nagyszámú közönség előtt. A mérkőzés végén minden kicsi emléklapot kapott és jelképes kis ajándékot. De a mosoly és jókedv a gyerekek arcán mindennél többet ért. Köszönjük a szülőknek, hogy ez létrejöhetett.
Változatos, izgalmas meccsekre került sor, több alkalommal csak büntető párbajban dőlt el, hogy ki a tovább jutó csapat. Az döntő mérkőzéseit Dunai Mónika Országgyűlési képviselő asszony is megtekintette és szemlátomást élvezte a néha igen szikrázó, de kemény fair play szellemű összecsapásokat.
Dunai Mónika az eredményhirdetés bevezetőjében elmondta, hogy fontosak az ilyen tornák. Köszönetét fejezte ki a csapatoknak a részvételért és a küzdelemért, a szervezőknek a rendezésért. Bejelentette, hogy Rákosmentén hamarosan új sport és rendezvénycsarnok fog felépülni, amiről már hivatalos politikai döntés született. Reméli az ötödik-hatodik szilveszteri tornát már ebben az új csarnokban fogják lebonyolítani.
A kupát az LK BULLS csapata nyerte meg, második lett a SZOTYA TEAM, a bronzérmet a KÖLCSEY ULTRASS csapata kapta és az OLIMPIA All Star lett a negyedik. A gólkirályi címet és serleget: SARKADY BENCE a Szotya Team játékosa kapta, a legjobb kapus: MIHALIK GÁBOR (Olimpia All Stars), a legjobb mezőnyjátékos: KOLOZSI DÁNIEL (LK Bulls) lett. A kupa FAIR PLAY díját a Rákosligeti FC csapata kapta. A legfiatalabb részvevőket is díjazták: Varga József Rákosligeti FC (2001), Szűcs Liviusz Máté Szent István SE (2002) és Czeczon András Szent István SE (2002).
Varga László zárszóként elmondta, hogy már el is kezdődött a következ ő évi torna szervezése és mindenkit szeretettel vár a 2017-es szilveszteri teremtornára.

Fotókat a tornáról a következő linken tekinthetik meg.

 

Utolsó frissítés: 2017. január 02. hétfő, 11:37

Találatok: 520

Szilágyi Áron lekéste a repülőt!

A kétszeres olimpia bajnok, Szilágyi Áron, valamint edzője, Decsi András egy kisebb magyar küldöttség tagjaként augusztus 13-án, szombaton érkezett elsőként a magyar aranyérmesek közül haza Rióból. Az Air France Párizsból érkező délutáni járatát lekéste, így késő este a következő járattal érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérre. Ahol lelkes közönség várta, ifjú vívók, csapat társak, a Vasas vezetősége és szurkolók. Stilágyi Áron a Vasas versenyzője néhány perc alatt több tucat autogramot osztott ki a fogadására kiérkezett vívópalántáknak.
A kétszeres olimpiai bajnok rögtön érkezése után, Budapest Airport Sky Court Konferencia Központban adott sajtótájékoztatót.
Szilágyi Áron a sajtótájékoztatón kifejtette, mivel év közben nagyon sokat volt külföldön, ezért előre eldöntötte, hogy bármi is lesz Rióban az eredmény, nem várja meg az aranygépet, s ezen a napon hazajön. Megköszönte az egész stáb segítségét, akik segítették az elmúlt négy év alatt.
Felkészülése hasonló volt mint London előtt, próbált minél több ellenféllel edzőtáborozni és versenyezni. Szakmailag a legértékesebb és legnehezebb asszójának az elődöntőt tartja.
Újságírói kérdésre hozzáfűzte: a menyasszonyával már tervezik az esküvőt, de erre csak jövőre kerül sor.
Markovits László, Vasas SC elnöke azt hangsúlyozta, hogy Szilágyi a riói olimpia ötödik napján, a magyar csapat ötödik aranyérmét nyerte, egyben a Vasas ötvenedik ötkarikás elsőségét szerezte meg. Valamint hamgsúlyozta, hogy a magyar csapat első aranyérmét is Vasas sportoló nyerte: Szász Emese párbajtörözőú szerezte.

p1020016

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 14. vasárnap, 13:18

Találatok: 406

OSU!!!

A rákoshegyen lakó Somogyi Zsolt 7 danos Kyokushin Karate mestert kérdeztük egy edzés után!
Rákoshegyi Hírlap (RH): -Hogy lesz egy rákoshegyi srácból danos karate mester?
Spmogyi Zsolt (SZS): -A Testnevelési Főiskola utolsó évében Franciaországban jártam a rokonoknál - ahol láttam, két Bruce Lee filmet - és megtetszett a rendszer. Hajöttem és keresni keztem, hol van Pesten karate klub. Shotokan karate edzést találtam, így azzal kezdtem, de két vizsga után a kyokushin karatét választottam, mert alkatomnak és a karatéról vallott elképzelésemnek ez sokkal jobban megfelelt.
RH: -Hat év alatt szerezted meg az 1 danos minősítést, mennyi edzés volt e mögött?
SZS: Heti 3 - mester által vezetett - és a hét többi napján itthon, végzett edzésekkel az első két évben. Aztán saját klubbot nyitottunk egy barátommal - Kívés Györggyel a Műszaki Egyetem tornateremében! Így a tanítványokkal együtt edzve - napi négy-öt órát edzettem. Testnevelő tanárként dolgoztam - először Petrovich Ernő - volt tanárom mellet, a Kép utcai (ma Czimra Gyula) Általános Iskolában, majd kerületi gyógy-testnevelő lettem - így elég szabadidővel rendelkeztem ahhoz, hogy minden nap 800 fekvőtámasszal (!!!) és 1500 felüléssel (!!!) kezdjem és zárjam a napot - a karate edzések mellett...
RH: -Melyik fokozat elérése votl a legemlékezetesebb illetve legnehezebbb?
SZS: -Mindezen felkészülés ellenére - mestereim úgy látták, hogy sem az 1. sem a 2. dant nem érdemlem meg; így mind a kétszer megbuktattak elsőre a dan vizsgán. Pedig minden viszgát nagyon könnyedén végig csináltam; a napi kemény edzéseknek köszönhetően. Ha mégis választanom kellene akkor a 3. danos vizsgám 50 ember elleni 2 perces küzdelmei voltak a legnehezebbek...Sérült jobb ököllel, majd a hatodik küzdelemben szeretett bal gyűrűs ujjam törésével csináltam végig küzdelmeket...
RH: -Hány 7 danos mester van Magyarországon?
SZS: -Erre a kérdésre nem tudok válaszolni - csak azt tudom, hogy a hazai kyokushin karate stilusban nálam magasabb dan fokozata csak Shihan Furkó Kálmánnak van - ő a hazai kyokushin egyik megalapítója 8. danos mester.
RH: -Csak kyokushin karate-val foglalkozol?
SZS: -A karate előtt - általános iskolában atlétizáltam - a Kép utcában jó ideig én tartottam a magasugró iskolacsúcsot, hosszú ideig kézilabdáztam, és futballoztam ....Jelenleg a feleségemmel közösen vezetjük a karate edzéseket, valamint szintén - itt a házunkban működő Mozgás és Életmódközpontunkat - így segítve tanácsainkkal az egészség érdekelt fiatalokat és a "régebb óta fiatalokat".
RH: -Melyik tanítványodra, vagy tanítványaidra vagy a legbüszkébb?
SZS: -Nehéz felsorolni - a 40 év alatt sikereket elért összes tanítványomat, de talán kezdem a feleségemmel, aki jelenleg 2 danos - számos Magyar bajnoki és nemzetközi eredménnyel zárta versenyzői pályáját - négy kislányunk édesanyja; Hanga lányunk aki 5 éves korától 12 éves koráig szinte minden versenyét megnyerte. Aztán, hogy csak a kerületieket említsem, Ács Szvetlána Világbajnok, számos világ, és kontines bajnokság dobogós eredményével, többszörös Magyar bajnok, vagy Molnár Péter aki jelenleg Kínában, össztöndíjjal tanul - ő is a korosztályának versenyeit sorra nyerte; Halmos Ádám, aki ugyancsak szinte minden versenyét az első helyen zárta; Pisok Gergő és Pisok Laci - akik szintén sorra nyerték a versenyeiket - nem egy esetben egymást egymás elleni döntőkkel; Sensei Kraeutzer Adrienne; Senpai Harmath Katalin; Szászik Virág; Víg Klaudia; Tatarek Csenge; Gallai Márk; Tóth Ádám; Halmos Dávid - mivel nem vezettem dokumentációt - ők jutnak eszembe a régiek közül. És akkor a jelenlegi büszkeségeink, Trombitás Tamás, Balogh Viktoria, Tatarek Áron - aki úgy szintén csak elvétve talál legyőzőre a versenyeken, 6 éves kora óta - immáron lassan 10 éve! Felkészítője - Senpai Kreutzer Ádám, aki maga is kiváló versenyző. Ők a verseny eredményeik alapján - de számos olyan tanítványom, van jelenleg, aki nem versenyzett - így a Budo - szemlélete, és munkája alapján tartok igen nagy tiszteletben! A nagy visszatérők Senpai Gerse Gábor, Barna József, Bollog János, aki viszatérve magával hozta kétgyermekét is - Tóth Árpád aki nem visszatérő, hiszen Ádám fia révén került kapcsolatba a karatéval - és felnőttként belefogva, hatalmas akarattal most készül a jövő nyári 1 danos viszgájára! Sensei Vida Zoltán barátom és tanítványom a klub vezető edzője, Senpai Kovács Viktor aki versenyzőként is, és vezetőként is az egyik oszlopa a Dojonak.
RH: -Honnan jött az ötlet a saját dojo létrehozására?
SZS: -Adott volt a ház átalakításakor, a hozzáépítésnél egy edző terme létrehozása is - maga az egyesület és az oktatás 1993 - ban kezdődött. Mindig szerettem az önállóságot, saját egyesületünk ez tette lehetővé, nincs terem-díj, nincs edzés napok sakkozása, mi döntünk az itt folyó munkarendről, az edzés időpontokról egyaránt!
RH: -Mit kell tudni a Shin dojoról?
SZS: -Nos, az edző terem, 1983 óta működik, az egyesületet 1993-ban hoztuk létre. Minden újonan érkező szülőnek és tanítványnak elmondjuk, hogy a karate nem az agresszióról szól - senkit nem tanítunk meg verekedni, viszont küzdeni azt igen - hiszen az Élet része a küzdelem - elsősorban saját magunkkal a nehézségeinkkel, a gyengeségeinkkel - ezért önismeretetre, kitartásra, tiszteletre, udvariasságra nevel, és egészséges önbizalmat ad - a fizikai képességek fejlesztése mellett.
RH: -Kik járnak edzésekre?
SZS: -Mindazok akik változni, fejlődni szeretnének a fenti területek valamelyikében, vagy mindegyikében! Legyenek gyermekek, vagy felnőttek - leányok vagy fiúk - ugyanis a karate nincs sem korhoz, sem nemhez kötve. Jelenlegi legfiatalabb tanítványom alig múlt 4 éves - a legidősebbek túl vannak az ötvenedik életévükön...
RH: -Kaszkadőrként milyen szerepeid voltak?
SZS: -Na - igen és még kaszkadőrködtem is .. A Bujtor Pista Csöpi filmek volt a kezdett, aztán még vagy közel 100 hazai és külföldi, mozi és Tv film. A Robin Hood-ban, a Katedrálisban, az Utolsó királyságban, a Barátok közt-ben, az Én a kém-ben, valamint a most bemutatásra kerülő, Kovalik József barátom által írt könyv alapján, az általa készített COP MORTEM film egyik mellékszereplőjeként olyan színészek, mint Gáti Oszkár, Kamarás Iván, Szabó Győző partnerei lehettem.... Volt minden: gyalogos katonaként vívás, verekedés, robbanásban reagálás, lovaglás, magasból esés dublőrként. Zuhanás, a felrobbantott hídról a folyóba, lóval gyalogosan ütközés, egy többszemélyes verekedés a főhőssel. Rengetegszer belehalni egy lövésbe, elszenvedni Rékasi Karcsi basballütős verését, reagálni a színészek pofonjaira, vagy "bántani" egy színészt, imitálni az ütést - pofontól hanyatt legurulni lépcsőn... lóval vágtázni, vagy lovak között harcolni esni-kelni, várfokról lezuhanni...

Utolsó frissítés: 2016. november 28. hétfő, 00:15

Találatok: 240

„Rióban is égjen a tűz!”

Az olimpiára készülő női és férfi vízilabda válogatottak, utolsó felkészülési tornájukon (Benu Kupa) vesznek részt ezen a hétvégén a margitszigeti Széchy uszodában.
Az első nap második mérkőzésén a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele az olasz válogatott volt. A mérkőzés elején a B-közép lelkes szurkolói csapata, kerítésen kívülről hasonló hangulatot idézett elő mint a labdarúgó EB alatt a magyar labdarúgó válogatott meccsein. Volt látványos  pirotechnikai bemutató, dalolás: "Az éjjel soha nem ér véget" és persze végig taps és biztatás!
A lányok jól is kezdtek félidőben három góllal vezettek, aztán a hatalmas vihar vagy a hosszú felkészülési időszak miatt, de rövid zárlat keletkezett és két negyeden keresztül nem lőttek egy gólt se, az olaszok viszont hatot! Így az első mérkőzésen 7:4-ről vesztettünk 7:10-re.
A mérkőzésen játszott a kerületünk kiváló vízilabdázója Garda Krisztina. Keményen meg kellett küzdjön az olasz center játékossal, kétszer ki is állították. Bíró Attila szövetségi kapitány a Benu Kupa után hirdeti ki az olimpiára utazó13-as keretet, aminek reméljük Garda Krisztina is tagja lesz.
A nap másik mérkőzésén Spanyolország-Ausztrália 9:8.

 A Benu Kupa további programja (a csütörtöki nap szintén ingyenes mint az első nap, csak aki akar adományozhat, az első nap közel 200 ezer forint gyűlt össze!!! az összegyűlt pénzt az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számlájára utalják):

Július 14., csütörtök Széchy-uszoda:

19.00 Spanyolország-Olaszország (női mérkőzés)
2030 Magyarország-Ausztrália (női mérkőzés)

Július 15., péntek Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

13.00 Olaszország-Ausztrália (női mérkőzés)

17.30 Grúzia-Ausztrália (férfi mérkőzés)
19.00 Magyarország-Spanyolország (női mérkőzés)
20.30 Magyarország-Horvátország (férfi mérkőzés)

Július 16., szombat Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

19.00 Horvátország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
20.30 Magyarország-Grúzia (férfimérkőzés)

Július 17., vasárnap Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

10.00 Magyarország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
11.30 Horvátország-Grúzia (férfi mérkőzés)

Utolsó frissítés: 2016. július 14. csütörtök, 16:38

Találatok: 832

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version