Rákoshegyi Hírlap

Hajszálnyira a négyes döntőtől!

Szeptember végén az ausztriai Koblachban és Hardban rendezték meg a teke Csapat Világkupát, mely a bajnokcsapatok nemzetközi versenye. A nők a koblachi 6 sávos pályán játszották a selejtezőt. Magyarországot a Rákoshegyi VSE csapata képviselte, akik ezúttal két - anyai örömök előtt álló - válogatott versenyzőjük nélkül (a Világkupa utolsó napján Fegyveres Petra világra hozta gyermekét, ezúton is sok boldogságot kívánunk a családnak! – a szerk.) vágtak neki a küzdelmeknek. A hiányzókat tehetséges ifjúsági válogatott versenyzőkkel pótolta a klub. A csapat mindazonáltal nemzetközileg is nagyon erős kerettel rendelkezik, így előzetesen a legjobb 4 közé kerülést tűzte ki célul a vezetőség.
Az első napon, szerdán kettő, míg másnap négy versenyző gurított, így alakult ki – az egyéni eredményeket összeadva – a selejtező végeredménye, de ne szaladjunk ennyire előre. A Rákoshegyből elsőként Sajermann Nóra lépett pályára, aki 580 fát gurított. Ekkor még nem látszott tisztán, hogy végül a pálya nehézsége miatt ez az eredmény nagyon jónak számít. Második gurítónk Harcos Ágnes volt, akit a 79. gurítástól Urbán Brigitta váltott. Sajnos a pálya kifogott rajtuk, így csupán 491 fát értek el. Másnap Kaszás Krisztina folytatta. Hatalmasat küzdött a pályával, és 526 fát ért el. A többiek eredményét is figyelve látszott, hogy nagyon nehezen megjátszható, küzdelmes pálya a koblachi. Negyedikként Tímár Edina következett, akinek pontos gurításai ellenére sem sikerült kimagasló eredményt ütnie, de jónak mondható 562 fás eredménye lett. Utolsó előttiként Méhész Anita jött, akitől nem hiába vártuk a kirobbanó eredményt. 631 fás új pályacsúcsa „hatalmasat lendített a csapat szekerén”, és immáron továbbjutóként várhattuk az utolsó emberek küzdelmét. A Rákoshegy befejező embere Sáfrány Anita volt. Az utolsó tarolásig nyílt küzdelem folyt a legjobb 4 közé kerülésért. Anita 533 fát ütött, és mivel a nagyot hajrázó szerb és horvát csapat megelőzött, a mieink mindösszesen 13 fával lemaradtak a legjobb 4 küzdelmeiről, és végül az ötödik helyen végeztek.
Sajnos nem sikerült az előzetes várakozásoknak megfelelni, de egyáltalán nem vallott szégyent a Világkupán először résztvevő rákosmenti csapat. Végig nyílt küzdelem folyt, melyből ezúttal nem a Rákoshegy került ki győztesen. A hazai bajnokságot változatlan célokkal folytatja az éllovas Rákoshegyi VSE, és amennyiben sikerül újra elhódítani a bajnoki címet, jövőre újra megpróbálják megszerezni a lányok a bajnokcsapatok serlegét.

Utolsó frissítés: 2014. október 10. péntek, 14:46

Találatok: 117

Rákosmenti BAM reggeli

Tizenhetedik kerület önkormányzata idén csatlakozott a BAM (Bringázz A Munkába) Bringás Reggeli porgramjához. Ma reggel országszerte közel 30 helyszínen várták egy kis reggelivel, a munkába, iskolába kerékpárral közlekedőket. Kerületünk a 12. budapesti helyszín ahol reggelizni lehetett ma reggel. Rákosmente Fő terén reggel 7.00 óra és 9.00 óra között közel 200 kerékpáros vett részt a megmozduláson, ahol meleg teát, szendvicset és „Jó reggelt” kekszet fogyaszthattak, valamint kerékpáros ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak. A Bringás reggelin a Tekerő Vill Kft. és BIKESHOP végzett ingyenes kerékpáros szervizt, amit minden kedves bringás igénybe vehetett.
A bringások többsége kerületi volt, jöttek profi kerékpáros ruhában, voltak családi "csapatok", de voltak akik a környező kistelepülésekről érkeztek munkába menet közben.
A téren jó hangulat volt, köszönhető Kiss Tibor "lemezlovasnak", Géhner Csilla osztotta az ajándékokat a bringásoknak és a kis csapatot Tóth Csaba Csongor irányította. A korai időpont ellenére Rákosmente TV forgatott BAM  reggelin! Az esemény híre gyakorlatilag a Facebookon terjedt el szűk másfél nap alatt, Riz Levente polgármester (természetesen ő is bringán érkezett és ment munkába) ígérete szerint jövőre is lesz BAM Bringás reggeli Rákosmente Fő terén.
2011 óta viseli Rákoskeresztúr a „Kerékpárosbarát Település” címet, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton nyert el. Fotókat Bringás reggeliről a következő linken tekinthetnek meg.  Az aktuális kampányban a bringások 476 684 km- t tekertek, 1 856 fő teljesítette a nyolc tekerést és 5 040 fő résztvevője van eddig a kapmpánynak!

 

Utolsó frissítés: 2014. október 12. vasárnap, 15:06

Találatok: 160

ÚJABB RÁKOSHEGYI VB ÉRMEK

osszetett2A csehországi Brno-ban megrendezett teke Felnőtt Egyéni Világbajnokságon újra fényes érmekkel halmoztak el minket a magyar tekések, köztük számos Rákoshegyi VSE versenyzővel. Már a felnőtt előtt megrendezett Ifjúsági VB-n is két rákoshegyi versenyzőnő szerepelt (Fekete Ágnes, Sajermann Nóra), de a felnőtt női válogatott felét (Méhész Anita, Sajermann Nóra, Tímár Edina) is a XVII. kerületi klub adta.
A klasszikus egyéni számban Sajermann Nóra és Tímár Edina már sajnos az első körben búcsúzni kényszerültek, viszont Méhész Anita csupán a 4 közé jutásért folytatott meccsen maradt alul - csupán 4 fával – ellenfelével szemben.
A VB második napján rendezték a sprint és vegyespáros számokat, fantasztikus eredményekkel! Miközben Méhész Anita a döntőig menetelt sprint számban, úgy hogy közben megdöntötte a szám világcsúcsát is 234 ütött fával, Tímár Edina Kiss Norbert többszörös világbajnokkal párban, szintén ellenállhatatlanul masírozott a döntőbe. Edináék egy roppant izgalmas döntőben szétlövéssel szerezték meg az aranyérmet, a közönség felállva tapsolt nekik. Méhész Anita a sprint döntőben sajnos vereséget szenvedett cseh ellenfelétől, így egy szépen csillogó ezüsttel gyarapította éremtárát. És ezzel még nem volt vége. Anita - a világcsúcsnak is köszönhetően - sokáig vezette az összetettet is, végül a dobogó második fokára állhatott.
A férfiak klasszikus egyéni számában magyar döntőt rendeztek, s mivel a fiaink is szereztek 2 arany és 1 ezüstérmet, a VB éremtáblázaton Magyarország az első helyen végzett.
Szívből gratulálunk a szép sikerekhez!

  

Utolsó frissítés: 2014. június 01. vasárnap, 19:02

Találatok: 300

"Ne habozz, csatlakozz!"

A muaythai, közismertebb nevén a thaibox egy különleges mozgáskultúrán alapuló sportág, mely a thaiok szerint 0-99 év között űzhető. Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül küzdöttek, ma a sportolók nemzetközi szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések használatával küzdenek. Kerületünkben is kipróbálható, és rendszeres testedzésként is gyakorolható ez a küzdősport a BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban. A csapatban sok az egészségmegőrzés, és feszültségcsökkentés céljából mozgó hobbisportoló. A mai felgyorsult, rohanó, és stresszes világban jó ha van egy lehetőség, ahol mindent kizárhatunk egy-egy edzés erejéig, és jóleső, felüdítő testmozgás segítségével regenerálódhatunk.

A tréningeken jó hangulat uralkodik, a résztvevők segítik egymás munkáját. A klubban gyermekek is edzenek, külön csoportban, ahol az életkori sajátosságoknak megfelelően folyik a képzés. A rendszeres testedzés, a jó csapathoz való tartozás, nagyon pozitív hatással van a gyermekekre is, akik bemutató mérkőzéseken már többször is eredményesen szerepeltek. Az évek során többen is szerencsét próbáltak már a felnőttek közül is a ring világában. Természetesen nem minden alkalommal, de amatőr versenyeken, és profi gálákon is sikerült már sokszor, győztesként elhagyni a szorítót, érmes helyezéseket és bajnoki címeket elérni. Az edzés, a sport, az egészségesebb életmód felé terel, a küzdősport pedig lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat, növeljük a kitartásunkat, melyre a mai világban nagy szükség van! Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki családias, jó társaságban, szívesen kipróbálná a thaibox sportot! Érdeklődni lehet a: BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban (Péceli út 156.) Bánhegyi Zoltánnál a +36-20-975-18-70 telefonszámon!

 

Utolsó frissítés: 2014. július 09. szerda, 19:41

Találatok: 786

Mozogjál Keppivel!

Rákosmentén méltán népszerű a nordic walking. Aki kipróbálta, és megtanulta a helyes nordic walking technikát, önmagán érzi annak pozitív élettani hatásait. A nordic walking ugyanis bármely életkorban és egészségi állapotban elkezdhető, s számtalan, ma már népbetegségnek számító, a mindennapjainkat megnehezítő állapotban hoz javulást, a bottal gyaloglónak megkönnyebbülést.

Legfontosabb pozitív hatása a testsúlycsökkentés, a testösszetevők átalakítása. De csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a koleszterint is. A könnyed, de rendszeres edzéssel megállíthatjuk a csontritkulást, javíthatjuk gerincünk és ízületeink általános állapotát, mozgásterjedelmét, mi több, a szabadban végzett társas sportolás elűzi a stresszt és a depressziót is. Ami ennyi mindenre jó, az egy gyógyszertári csodaszer, receptre kéne adni, mondhatnánk. Itthon még nem, de Németországban már tényleg így van, a társadalombiztosítás támogatja a nordic walkingot.

Azonban ahhoz, hogy élvezzük a felsorolt élettani előnyöket, a helyes technikát feltétlenül szakembertől kell elsajátítanunk, szánjunk rá 1-2 alkalmat! Kerületünkben a MAKKA Szabadidősport Egyesület (www.nordicwalkinginfo.hu ) szervez oktatásokat és túrákat nagy tapasztalattal hétköznap délelőttönként, de az elfoglaltak esti órákban is részt vehetnek az oktatásokon.

A technika ismeretén túl már csak egy jó nordic walking botra és egy kényelmes cipőre van szükségünk. A helyes sorrend azonban a következő: először nordic walking oktatáson kell részt venni. Kovács Kriszta, a MAKKA Szabadidősport Egyesület trénere rengeteg kezdőnek segített már az első lépések elsajátításában és a helyes bot kiválasztásában is, sok szempont figyelembe vételével ad tanácsot az egyénileg legmegfelelőbb nordic walking bot kiválasztásához. Óráin a botokat ingyenesen lehet kipróbálni, sőt kéri is, hogy ne hozzanak saját botot a résztvevők, hiszen még nem tudják, milyen botra van szükségük. Az óra után pedig már úgy vásárolhatunk nordic walking botot, hogy ismerjük az adott típust. A Keppi nordic walking botok üvegszálas és karbon változatban is kipróbálhatóak, a bothosszt az oktató segít megválasztani. A Keppi botok könnyűek, ergonómiailag megfelelő speciális nordic walking markolattal és csuklópánttal felszereltek. A botvég „V” alakú speciális ötvözet, mely jól megkapaszkodik a talajban, segítve a gyalogló stabilitását és lendületes előrehaladását. Tartozéka még az aszfalton használható gumi tappancs is.

A Keppi nordic walking botok a Pap Kerékpárnál is megvásárolhatóak itt Rákoskeresztúron a Pesti út 37 alatt. 

A Rákoshegyi Hírlap és a Makka Szabadidősport egyesület közös játékának feladványa:

-milyen színben vásárolhatóak meg a Keppi nordic walking botok?

A választ a www.nordicwalkinginfo.hu honlapon vagy a Pap Kerékpárboltban tudhatják meg. A helyesen válaszolók között az alábbi nyereményt sorsoljuk ki:

1 alkalom ingyenes nordic walking oktatás botteszttel +

1 db 25%-os Keppi nordic walking bot vásárlási kedvezményre jogosító kupon.

A helyes válaszokat a MAKKA Szabadidősport Egyesület e-mail címére kell elküldeni ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) valamint a sorsoláson való részvétel érdekében like-olni kell Rákoshegy és a Makka FB oldalait, legkésőbb 2014. május 17. éjfélig. Sorsolás május 18-án. A nyertest e-mailen értesítjük.

További információ: Kovács Kriszta nordic walking tréner 06/30-555-13-44, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Utolsó frissítés: 2014. máj. 12. hétfő, 21:55

Találatok: 415

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version