Rákoshegyi Hírlap

XI. Babos László sakk emlékverseny

Idén - az októberi önkormányzati választások miatt - novemberi versennyel emlékeztek meg Babos László sakkoktató pedagógusra. A Podmaniczky János Evangélikus Iskolában immár tizenegyedik alkalommal találkoztak ifjú sakkozók.
A verseny támogatója a Rákosmente Kft. nevében Pestiné Hincz Andrea elmondta, hogy Babos László sakkpedagógus (2003-ban hunyt el), a kerületi ifjúsági sakkoktatás kiemelkedő alakja, és a kerületi sport aktív szervezője is volt.
A versenyen félszázan gyűltek össze és négy csoportban harcoltak, hét fordulón keresztül a pontokért. A versenybírói feladatokat Hegyi Norbert ( a Podmaniczky iskola tanára) és Nádasi Balázs (Sárkány DSE elnöke) kifogástalanul látták el.
Az első korcsoportban Szabó Benedek (Újlak u. Ált. Iskola) veretlenül lett az első, a lányok mezőnyében pedig Tóth Tímea!
A második korcsoportban Lakatos Tamás szintén veretlenül lett aranyérmes.
A harmadik korcsoportban pedig Uzonyi Péter szerezte a legtöbb pontot.
A kísérők versenyét Posztós Marcell nyerte meg.
 

A részletes eredmény listát a rendező Sárkány DSE honlapján tekinthetik meg.
A következő kerületi iskolákból jöttek az ifjú sakkozók: Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Ált. Iskola 16 fő, Diadal úti Ált. Iskola 6 fő, Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 3 fő, Újlak utcai Ált. Iskola 5 fő, Czimra Gyula Ált. Iskola 6 fő, Zrínyi Miklós Ált. Iskola 1 fő. 

A versenyen készült fotókat a következő linken tekinthetik meg.

 

Utolsó frissítés: 2014. november 16. vasárnap, 22:21

Találatok: 43

Hajszálnyira a négyes döntőtől!

Szeptember végén az ausztriai Koblachban és Hardban rendezték meg a teke Csapat Világkupát, mely a bajnokcsapatok nemzetközi versenye. A nők a koblachi 6 sávos pályán játszották a selejtezőt. Magyarországot a Rákoshegyi VSE csapata képviselte, akik ezúttal két - anyai örömök előtt álló - válogatott versenyzőjük nélkül (a Világkupa utolsó napján Fegyveres Petra világra hozta gyermekét, ezúton is sok boldogságot kívánunk a családnak! – a szerk.) vágtak neki a küzdelmeknek. A hiányzókat tehetséges ifjúsági válogatott versenyzőkkel pótolta a klub. A csapat mindazonáltal nemzetközileg is nagyon erős kerettel rendelkezik, így előzetesen a legjobb 4 közé kerülést tűzte ki célul a vezetőség.
Az első napon, szerdán kettő, míg másnap négy versenyző gurított, így alakult ki – az egyéni eredményeket összeadva – a selejtező végeredménye, de ne szaladjunk ennyire előre. A Rákoshegyből elsőként Sajermann Nóra lépett pályára, aki 580 fát gurított. Ekkor még nem látszott tisztán, hogy végül a pálya nehézsége miatt ez az eredmény nagyon jónak számít. Második gurítónk Harcos Ágnes volt, akit a 79. gurítástól Urbán Brigitta váltott. Sajnos a pálya kifogott rajtuk, így csupán 491 fát értek el. Másnap Kaszás Krisztina folytatta. Hatalmasat küzdött a pályával, és 526 fát ért el. A többiek eredményét is figyelve látszott, hogy nagyon nehezen megjátszható, küzdelmes pálya a koblachi. Negyedikként Tímár Edina következett, akinek pontos gurításai ellenére sem sikerült kimagasló eredményt ütnie, de jónak mondható 562 fás eredménye lett. Utolsó előttiként Méhész Anita jött, akitől nem hiába vártuk a kirobbanó eredményt. 631 fás új pályacsúcsa „hatalmasat lendített a csapat szekerén”, és immáron továbbjutóként várhattuk az utolsó emberek küzdelmét. A Rákoshegy befejező embere Sáfrány Anita volt. Az utolsó tarolásig nyílt küzdelem folyt a legjobb 4 közé kerülésért. Anita 533 fát ütött, és mivel a nagyot hajrázó szerb és horvát csapat megelőzött, a mieink mindösszesen 13 fával lemaradtak a legjobb 4 küzdelmeiről, és végül az ötödik helyen végeztek.
Sajnos nem sikerült az előzetes várakozásoknak megfelelni, de egyáltalán nem vallott szégyent a Világkupán először résztvevő rákosmenti csapat. Végig nyílt küzdelem folyt, melyből ezúttal nem a Rákoshegy került ki győztesen. A hazai bajnokságot változatlan célokkal folytatja az éllovas Rákoshegyi VSE, és amennyiben sikerül újra elhódítani a bajnoki címet, jövőre újra megpróbálják megszerezni a lányok a bajnokcsapatok serlegét.

Utolsó frissítés: 2014. október 10. péntek, 14:46

Találatok: 139

"Ne habozz, csatlakozz!"

A muaythai, közismertebb nevén a thaibox egy különleges mozgáskultúrán alapuló sportág, mely a thaiok szerint 0-99 év között űzhető. Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül küzdöttek, ma a sportolók nemzetközi szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések használatával küzdenek. Kerületünkben is kipróbálható, és rendszeres testedzésként is gyakorolható ez a küzdősport a BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban. A csapatban sok az egészségmegőrzés, és feszültségcsökkentés céljából mozgó hobbisportoló. A mai felgyorsult, rohanó, és stresszes világban jó ha van egy lehetőség, ahol mindent kizárhatunk egy-egy edzés erejéig, és jóleső, felüdítő testmozgás segítségével regenerálódhatunk.

A tréningeken jó hangulat uralkodik, a résztvevők segítik egymás munkáját. A klubban gyermekek is edzenek, külön csoportban, ahol az életkori sajátosságoknak megfelelően folyik a képzés. A rendszeres testedzés, a jó csapathoz való tartozás, nagyon pozitív hatással van a gyermekekre is, akik bemutató mérkőzéseken már többször is eredményesen szerepeltek. Az évek során többen is szerencsét próbáltak már a felnőttek közül is a ring világában. Természetesen nem minden alkalommal, de amatőr versenyeken, és profi gálákon is sikerült már sokszor, győztesként elhagyni a szorítót, érmes helyezéseket és bajnoki címeket elérni. Az edzés, a sport, az egészségesebb életmód felé terel, a küzdősport pedig lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat, növeljük a kitartásunkat, melyre a mai világban nagy szükség van! Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki családias, jó társaságban, szívesen kipróbálná a thaibox sportot! Érdeklődni lehet a: BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban (Péceli út 156.) Bánhegyi Zoltánnál a +36-20-975-18-70 telefonszámon!

 

Utolsó frissítés: 2014. július 09. szerda, 19:41

Találatok: 803

Rákosmenti BAM reggeli

Tizenhetedik kerület önkormányzata idén csatlakozott a BAM (Bringázz A Munkába) Bringás Reggeli porgramjához. Ma reggel országszerte közel 30 helyszínen várták egy kis reggelivel, a munkába, iskolába kerékpárral közlekedőket. Kerületünk a 12. budapesti helyszín ahol reggelizni lehetett ma reggel. Rákosmente Fő terén reggel 7.00 óra és 9.00 óra között közel 200 kerékpáros vett részt a megmozduláson, ahol meleg teát, szendvicset és „Jó reggelt” kekszet fogyaszthattak, valamint kerékpáros ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak. A Bringás reggelin a Tekerő Vill Kft. és BIKESHOP végzett ingyenes kerékpáros szervizt, amit minden kedves bringás igénybe vehetett.
A bringások többsége kerületi volt, jöttek profi kerékpáros ruhában, voltak családi "csapatok", de voltak akik a környező kistelepülésekről érkeztek munkába menet közben.
A téren jó hangulat volt, köszönhető Kiss Tibor "lemezlovasnak", Géhner Csilla osztotta az ajándékokat a bringásoknak és a kis csapatot Tóth Csaba Csongor irányította. A korai időpont ellenére Rákosmente TV forgatott BAM  reggelin! Az esemény híre gyakorlatilag a Facebookon terjedt el szűk másfél nap alatt, Riz Levente polgármester (természetesen ő is bringán érkezett és ment munkába) ígérete szerint jövőre is lesz BAM Bringás reggeli Rákosmente Fő terén.
2011 óta viseli Rákoskeresztúr a „Kerékpárosbarát Település” címet, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton nyert el. Fotókat Bringás reggeliről a következő linken tekinthetnek meg.  Az aktuális kampányban a bringások 476 684 km- t tekertek, 1 856 fő teljesítette a nyolc tekerést és 5 040 fő résztvevője van eddig a kapmpánynak!

 

Utolsó frissítés: 2014. október 12. vasárnap, 15:06

Találatok: 181

ÚJABB RÁKOSHEGYI VB ÉRMEK

osszetett2A csehországi Brno-ban megrendezett teke Felnőtt Egyéni Világbajnokságon újra fényes érmekkel halmoztak el minket a magyar tekések, köztük számos Rákoshegyi VSE versenyzővel. Már a felnőtt előtt megrendezett Ifjúsági VB-n is két rákoshegyi versenyzőnő szerepelt (Fekete Ágnes, Sajermann Nóra), de a felnőtt női válogatott felét (Méhész Anita, Sajermann Nóra, Tímár Edina) is a XVII. kerületi klub adta.
A klasszikus egyéni számban Sajermann Nóra és Tímár Edina már sajnos az első körben búcsúzni kényszerültek, viszont Méhész Anita csupán a 4 közé jutásért folytatott meccsen maradt alul - csupán 4 fával – ellenfelével szemben.
A VB második napján rendezték a sprint és vegyespáros számokat, fantasztikus eredményekkel! Miközben Méhész Anita a döntőig menetelt sprint számban, úgy hogy közben megdöntötte a szám világcsúcsát is 234 ütött fával, Tímár Edina Kiss Norbert többszörös világbajnokkal párban, szintén ellenállhatatlanul masírozott a döntőbe. Edináék egy roppant izgalmas döntőben szétlövéssel szerezték meg az aranyérmet, a közönség felállva tapsolt nekik. Méhész Anita a sprint döntőben sajnos vereséget szenvedett cseh ellenfelétől, így egy szépen csillogó ezüsttel gyarapította éremtárát. És ezzel még nem volt vége. Anita - a világcsúcsnak is köszönhetően - sokáig vezette az összetettet is, végül a dobogó második fokára állhatott.
A férfiak klasszikus egyéni számában magyar döntőt rendeztek, s mivel a fiaink is szereztek 2 arany és 1 ezüstérmet, a VB éremtáblázaton Magyarország az első helyen végzett.
Szívből gratulálunk a szép sikerekhez!

  

Utolsó frissítés: 2014. június 01. vasárnap, 19:02

Találatok: 308

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version