Rákoshegyi Hírlap

Tekézőink nemzetközi sikere!

Fennállásának eddigi legnagyobb sikerét érte el a Rákoshegyi VSE női tekecsapata a szerbiai Topolyán megrendezett Csapat Világkupán. A versenyt 2015. szeptember 28 – október 3. között bonyolították le a 6 sávos topolyai Funk Arénában. A Csapat Világkupa a legrangosabb klubverseny, ahol a különböző országok bajnokcsapatai vesznek részt. A kilenc csapatos női mezőnyban a Rákoshegyi VSE tekésein kívül, részt vett a nénet Victoria1947 Bambergből, a horvát KK Mlaka Rijekából, a szlovén KK Celje, az osztrák BBSV Bécsből, a szerb LL Pionir Szabadkáról, a román CS Elektro Romgaz Marosvásárhelyről, a bosnyák KK Kozara Gradiska és a francia L'Espereance Saint-Maurice-ból.
A hétfői akkreditációval, majd folytatólagosan a kedd délelőtti technikai értekezlettel, végül az esti megnyitóval kezdetét vette a XXVII. teke Csapat Világkupa.
A két napos selejtezőben minden résztvevő egyesület hat játékosa gurított, és az általuk elért összfa alapján alakult ki a selejtező végeredménye, ahonnan a legjobb négy csapat került be az elődöntőbe. A rákoshegyiek közül elsőként Rózsa-Drajkó Gabriella gurított, és 535 fát ért el. Másodikként Harcos Ágnes következett, ő 541 fát ütött, akárcsak a selejtező első napján befejezőként pályára lépő Fegyveres Petra. Másnap a csapat negyedik embereként Sajermann Nóra következett, aki 559 fát teljesített. Ötödikként a kiváló formában lévő Méhész Anita következett, akinek 605 fás eredménye nagyot javított a csapat tabellán elfoglalt helyezésén. A befejezés Sáfrány Anitára hárult. Ekkor 5 fával vezetett a XVII. kerületiek előtt a 4. helyen álló osztrák BBSV Wien, és 10 fával volt a mieink mögött a hazai pályán játszó szerb KK Pionir Subotica. A selejtező első három helyezettje ekkor behozhatatlan távolságra volt. Anita kiválóan játszott, így a szerbek 60 gurítás után nagyon elmaradtak, viszont az osztrák színekben versenyző cseh lány kitartóan küzdött. Végül a végletekig kiélezett párharc utolsó gurításaiban dőlt csupán el, hogy a Rákoshegy a 4. helyen – 1 fával megelőzve az osztrákokat – kvalifikálta magát a pénteki elődöntőbe.
Az elődöntőben a sokszoros Világkupa (VK) és Bajnokok Ligája győztes, német bajnok SKC 1947 Victoria Bamberg csapata várt a lányokra. A magyarok szó szerint csodát tettek, hiszen esélyt sem adva az ellenfélnek, végig vezetve 5:3 arányban legyőzték a Bamberget, így készülhettek a szombati döntőre. A rákoshegyiek ezúttal felszabadultan játszottak, öröm volt nézni őket.
A döntőben a szlovén KK Celjével csapott össze a Rákoshegy. A Celje csapatáról mindent elmond, hogy az elmúlt 10 évben mindig bejutottak a döntőbe, és abból hétszer győztesen hagyták el a pályát. Hemzsegnek a csapatukban a világbajnok, egyéni és csapat VK győztes, BL győztes játékosok, de mivel a Rákoshegy csapatát is világbajnokok és válogatott játékosok alkotják, kiélezett küzdelemre lehetett számítani, és nem is kellett csalódniuk a nézőknek. Itt kell kiemelni, hogy a magyar csapatnak szurkolók az egész verseny alatt kiváló légkört teremtettek, részben ennek is köszönhető a szép siker. A döntőben a rákoshegyiek az első sor után 2:1-re vezettek, és ugyan sokáig győzelemre és döntetlenre állt a mérkőzés, végül a szlovénok a hajrában a saját javukra billentették a mérleg nyelvét, így a magyaroknál játéklehetőséget kapott a két ifjúsági válogatott: Fekete Ágnes és Tóbiás Anett is. A meccs végeredménye 6:2 lett a szlovénoknak.

A Rákoshegyi VSE női csapata ezüstérmet nyert a Világkupán, és ezzel magasra tette saját magának a mércét, ugyanis a jövőben is szeretnének hasonlóan vagy akár még ennél is jobban szerepelni a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupákon, és a jövőbeni tervek közt szerepel a Bajnokok Ligájában való indulás is.
A Világkupa ezüstérmet szerzett csapat tagjai a képen:

Álló sor: Kis Horváth István (elnök), Méhész Anita, Harcos Ágnes (csapatkapitány), Sáfrány Anita, Fegyveres Petra, Botházy Ferenc (edző)
Guggoló sor: Rózsa-Drajkó Gabriella, Tóbiás Anett, Fekete Ágnes, Sajermann Nóra

 

Még több képet a csapatról a következő linken tekinthetnek meg.

Szívből gratulálunk az egyesületnek és további fényes sikereket kívánunk! 

Utolsó frissítés: 2015. október 05. hétfő, 18:14

Találatok: 139

Czimra Bringás Nap

Az idén már tizedik alkalommal rendezték meg Rákoshegyen a Zsuzsanna téren a Czimra Gyula Általános Iskola kerékpáros napját. A rendezvényről újságunkat Szólik Edit testnevelő tájékoztatta.
Az iskola előtti rajtnál jelvényt osztottak a résztvevőknek, majd rendőri felvezetéssel bringáztak ki a kb. 300 fővel a Zsuzsanna térre. Ahol a már elkészített közlekedési pálya várta a gyerekeket és a felnőtteket.
Különböző körversenyeket rendeztek az 1-8.osztályos lány és fiú kategória illetve anyukák, apukák kategóriában. Összesen 210 fő indult ezekben a kategóriákban.
A körversenyek mellett több lehetőség volt a gyerekeknek, hogy kipróbálják magukat. A legkisebbeknek gyalogos jogosítvány szerző versenyt rendeztek, fénykép segítségével a helyszínen laminálták a jogosítványokat. Tesztkérdésekre kellett válaszolni és ha sikerült akkor kapták meg a gyalogos jogsit. Végül kb. 80 kisgyerek szerezte meg ezt a különleges jogosítványt és a szponzorok által felajánlott ajándékokat is. A nagyobbaknak, gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos teszteket kellett kitölteni.
Az érdeklődők gokartozhattak, egy erre a célra kialakított pályán. Volt közlekedésbiztonsági pálya is a gyereke részére, ahol a közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg. Ezt a pályát az iskola Alapítványa szerezte be az elmúlt években a Farsangi bálok bevételéből. A pályát jól teljesítők ajándékot kaptak a támogatók jóvoltából.
A versenyek szünetében bemutatót tartott a Tipográfia SE profi versenyző csapata.
   A gyerekeknél korcsoportonként tartottunk eredményhirdetést, ahol minden első-harmadik helyezett, éremdíjazásban, oklevélben, edzett ifjúságért plakettben, és egy ajándékcsomagban részesült.
Nagyon fontosnak tartjuk a rendezvényt, hiszen így a gyerekek játékos körülmények között ismerkednek meg a közlekedés szabályaival.
Reméljük, hogy ezáltal is elősegítjük a balesetmentes közlekedésüket.
A verseny támogatói voltak: Parti Buli Bolt, Alkoholmentes Kft., Retroburger, Végvári Cukrászda, Kalandpark Játszóház, Adamcsik János, Pécsi Erika, Zsombok Ildikó szülők és két profi versenybíró.

Szólik Edit mellett a szervezésben részt vett: Szénási Gerda és Déri Árpád.

 

Utolsó frissítés: 2015. szeptember 24. csütörtök, 20:50

Találatok: 308

Kerületi "vasemberek"!

Ironman napok voltak a hétvégén a Kopaszi gát környékén, kerületi vasemberek sikeres részvételével is.
A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló, fiatal sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. Különböző távokon rendeznek versenyeket (ezek a magyarországi hivatalos távok): sprinttáv 0,75 km úszás 20 km kerékpározás és 4 km futás; olimpiai táv (rövid táv) 1,5 km úszás 40 km kerékpározás és 10 km futás, féltáv (középtáv) 2,5 km úszás 80 km kerékpározás és 20 km futás és van az ironman (hosszú táv) 3,8 km úszás 180 km kerékpározás és 42,185 km futás.
A World Triathlon Corporation (WTC) rendezi az Ironman 70.3 féltávú ironman versenyeket ami 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és félmaratoni futásból álló verseny, a három számban összesen 70.3 mérföldet tesznek meg a versenyzők. Az 5i50 Budapest a hivatalos olimpiai távon zajló triatlonverseny, azaz 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll.

Tavaly rendezték Kropkó Péter (többszörös ironman bajnok) és csapata Budapesten az első Ironman 70.3 versenyt. Idén már négy napos rendezvény lett, a két trialon versenyt követő utolsó nap családi fesztivál keretében gyerek futó versenyre, Iron Girl futóversenyre és túlsúlyos apukák futóversenyére került sor.
 Az 5i50 Budapest versenyen kerületünkből indult az FTC úszója Harangozó Kitti, és a Fussunk Együtt Rákosmente két tagja is: Pintér Kathrin és Plézer Mátyás.

Több mint félezren indultak ezen a távon, Harangozó Kitti és Pintér Kathrin először teljesítették az olimpiai ironman távot, Plézer Mátyásnak ez volt a nyolcadik triatlon versenye. Kitti 2h 58' 32", Kathrin 3h 15' 48" és Mátyás 2h 39' 17" alatt teljesítették az olimpaiia triatlon távot. A versenyt Tarnai László 1h 59'46"-es és Nagy Ivett nyerte 2h 18' 54"-es idővel.


Az Ironman 70.3 versenyre szombaton került sor, itt is volt kerületi induló, ráadásul Harangozó Kitti szinte duplázott mivel a Suhanj Alapítvány révén az úszó számban kísérte-vezette a látás sérült Ocelka Róbertet (ő is teljesítette előző nap az 5i50 Budapest versenyt, majd másnap az Ironman 70.3-at három segítővel). Derzbach Tamás és Izsó Lajos már rutinos triatlonosként indultak és 5h 18' 08"-es és 5h 18' 59"-es idővel értek célba. Izsó Lajosnak a fia Izsó Péter is indult a versenyen és 6h 42' 03" alatt teljesítette a távot.

 

Gratulálunk a "vasemberek" páratlan teljesítményéhez! Még egyszer az Ironman 70.3 versenyen 1,9 km-t úsznak először, ez az Újlak utcai uszodában 76 medence hossz, utána kerékpároztak annyit mint a Budapest-Kecskemét távolság végül futottak egy félmaratont mint a Rákoshegy-M3-as távolság az M0-on! 

    

Utolsó frissítés: 2015. augusztus 24. hétfő, 08:04

Találatok: 211

Utcai kosárlabda torna az Akadémián!

Szeptember 13-án (vasárnap) került megrendezésre a nyolcadik köröndi streetball fesztivál az Akadémiaújtelep közepén található 525. téren. Idén is a maximális 12 csapat jelentkezett viszont az utolsó pillanatban visszamondta a részvételt a "BIG Team" így 11 csapat között játszottuk le a meccseket. A két csoporton belül körbejátszás volt és a két-két legjobb jutott tovább. Ezek után az A csoport első helyezettje játszott a B csoport második helyezettjével és fordítva, majd pedig az első helyért játszhatott a két győztes csapat és a harmadik helyért a két vesztes. Az alapszakasz meccseken és a döntőkön is egyaránt 3-3 elleni félpályás játék volt.
Idén ezek a csapatok vettek részt: In Ya Face, Most Wanted Players, Mind1, Agymenők, Torje, Together, Káposzta, Cool and Sexy, Kolbszok, Beast Mode, The Fridays!
Az időjárással hatalmas szerencsénk volt, mivel a héten sok eső esett, viszont szombaton és vasárnap gyönyörű napsütéses 25-30 fokos időnk volt.
Idén is kint volt számos nézelődő és a szomszéd kerületekből is jöttek csapatok.
Egész nap szólt a Hip-Hop muzsika és délben egy zseniális negyed órás show műsort láthattunk a FaceTeam utánpótlás csapatától.
Az egész rendezvény idén is teljesen ingyenes volt, számos újságíró jött ki és a helyi TV csatorna is kilátogatott. Kora délután véget értek a meccsek és utána kezdődtek a dobóversenyek. A rendezvény késő délután a díjkiosztással ért véget.
Eredmények:
Az 525. CUP Streetball Verseny Győztes csapata az: Agy-menők ragjai: Arató Balázs, Bódi Bence, Holik Zoltán. A zsákolóverseny győztese: Illés Balázs. A BP Shop Büntető Párbaj győztese: Brixel Mónika. A három pontos dobóverseny győztese: Arató Balázs és a "Király" kiesős dobóverseny győztese: Somogyvári Ádám.
Gratulálunk Mindenkinek és szeretném megköszönni Koszorúsné Tóth Katalin - helyi képviselő asszony – és Riz Levente – Rákosmente Polgármestere - nevében is, hogy eljöttetek, segítettetek és jól éreztétek magatokat!
Külön köszönet: Szabó Gézának a karmeramunkáért, hivatalos logoért és oklevelekért! Somogyvári Ádinak a pályaszépítésért! Valamint a többieknek a sátrak összerakásában, és a korábban említett támogatóinknak, hogy segítettek: BP SHOP és természetesen a XVII. kerület önkormányzata.

Fotó albumunk a tornáról, a következő linken érhető el.

Forrás: 525.gportal.hu

 

Utolsó frissítés: 2015. szeptember 16. szerda, 21:43

Találatok: 109

Rákosmenti Ultrák!

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Ultrabalaton számos rákosmenti futót is vonzott.
Az Ultrabalaton egy ultratávú (maratonnál hosszabb) futóverseny, melynek során a cél a Balaton megállás nélküli megkerülése. Idén május 30-31-én került megrendezésre, a rajt és a cél egyaránt Balatonaligán volt. A táv hossza 220,9 km idén egyéniben a holland Jan-Albert Lantink (18:37:06) és a magyar Maráz Zsuzsanna (21:45:59) bizonyultak a leggyorsabbnak. A 2015-ös Ultrabalaton különlegessége volt, hogy az útvonal a Varga Pincészet borospincéjén vezetett át, a versenyzők lefutottak a pincébe, keresztül az acéltartályok és a fahordók között, majd futottak tovább Keszthely irányába.

Kerületünkből is sokan indultak ezen az ultra megméretésen: volt egyéni futó pl. a rákoshegyi Káldi Péter és voltak többen akik csapatban (váltóban) futották körbe a Balatont, sőt voltak akik babájukkal babakocsit tolva futották körbe a magyar tengert! Csak gratulálni tudunk minden indulónak és külön a kerületi futóknak és segítőiknek. A Fussunk Együtt Rákosmente csapatból sokan indultak ezen az extrém versenyen, a teljesség igénye nélkül közlünk néhány élmény beszámolót:

Kerületi futónagykövetünk, Gulyás Erika négyfős váltóban indult. A FER4 (Fussunk Együtt Rákosmentén) elnevezésű csapat négy hobbifutó anyukából (Fabini Piroska, Gulyás Erika, Pintér Kathrin és a negyedik alkalommal rajthoz álló Sohajda Szilvia) és autós/kerékpáros kísérőjükből (Pintér István) szerveződött.

 A januári nevezést követően indult a tervezés: a váltópontok ismeretében osztották fel egymás között a szakaszokat, így hozzávetőlegesen minden csapattagnak 55 km jutott. Meg kellett szervezni a logisztikát is, hogy rendelkezésre álljon minden szükséges felszerelés és mindenki időben odaérjen a következő pontra. A felkészülés során a futók gyakorolták a 24 órán belüli többszöri indulást és az éjszakai futást egyaránt.
Az Ultrabalaton Club Aligában található bázisa már péntek délután megnyitotta kapuit, a másnap tókörre induló futókat és kerékpározókat tésztapartival és expóval várták. Hajnali 6-kor rajtoltak az egyéni futók, őket követték a 2-3 fős csapatok, majd 7 órától szakaszosan útjukra engedték a 4-10 fős váltókat is.
A FER4 első futója negyed 8 körül hagyta el Aligát, hogy észak felől megkerülje a Balatont. A szombati időjárás nem volt kegyes: tűző napsütés és meleg nehezítette az egyébként is szintes pályán való haladást. Számos váltó- és frissítőpont várta a versenyzőket, de a legjobb a személyre szabott frissítés volt: a csapattagok előre megbeszélték, hogy hol milyen segítségre számítanak majd társaiktól a futásuk alatt. A sötét beálltával a szervezők tanácsát megfogadva biciklivel kísérték az aktuális futót, a többiek közben az autóban pihentek. Az esti viharos szelet hajnali eső követte, majd Aligára visszaérve újból kisütött a nap.

„Volt egy álmunk, ami vasárnap reggel valóra vált: négyen körbefutottuk a Balatont. Lassan, de biztosan haladtunk váltópontról váltópontra, a biztonságos célba érést tartottuk szem előtt. A verseny során több magasságot és mélypontot is megéltünk: egyik csapattársunknak többször le kellett ülnie a fűbe pihenni, míg egy másiknak sérülés nehezítette a haladását, de mindez elhalványult, amikor egymás kezét fogva átfutottunk a célkapu alatt.” – mondta Gulyás Erika.
„A FER4 csapat csillagos ötösre vizsgázott kitartásból és összetartásból, egy zokszó nem hangzott el annak ellenére, hogy keveset vagy egyáltalán nem aludtak a lányok. Csapatunk az út során több rákosmenti futóval találkozott. A váltópontokon megosztottuk élményeinket és tapasztalatainkat, sőt még élelemmel is segítettük egymást. Jó érzés volt látni ezt a fajta csapatszellemet és összetartást.” – tette hozzá autós és kerékpáros kísérőjük, Pintér István.
Szintén csapatban teljesítette ezt az ultra távot kerületünk polgármestere Riz Levenete. Ez már a negyedik tókerülő futása polgármesterünknek. Csapatának a Tószunnyadó Reményhalnak a célja a 20 órán belül történő célbaérkezés volt, de mivel a tavalyi távot megnövelték így sajnos nem sikerült ez az időt teljesíteni, igaz csak 10 perc hiányzott a tervhez, tehtá az eredti távon bizots meg lett volna a húsz óra alatti idő.
Nyári Fruzsina (Helikopter lakóparki lakos) alapított Fuss Babakocsival Egyesület tíz fős csapattal indult az Ultrabalatonon. Fantasztilus teljesítmény az övéké, 22 óra alatt teljesítették az ultra távot és mindezt úgy teljesítették, hogy közben tolták a babakocsiban ülő gyermeküket, természetesen éjszaka "Sózsák baba" volt a babakocsiban! :) Néhány adat, a csapatról: 9 anyuka, 1 apuka, 9 tündéri baba és egy játék baba. A Csapat tagjai: Horváth Réka és Kristóf, Nagy Olga és Dávid, Czintner Dóriék, Erdélyi Judit és Zita, Songoro Team :Rehák Piro és gyermekei :Hugó és Tádé, Szörfi Dia és Fruzsika, Stipkovits-Ábrány Niki és Szonja, Sándorfi Lívia, Bartucz-Baranyai Évi és Bobó, Nyári Zsolt és Olivér. Kerékpáros kísérők voltak: Bíró Laura és Kürtösi István-Pilu, autóval pedig az egyesület vezetője Nyári Fruzsina kísérte a csapatot, aki a második gyermekét várja. A gyerek nem kifogás! Fuss babakocsival!
Természetesen gratulálunk az összes kerületi ultrának! ( néhány kerületi ultra futó akik vegyes csapatokban futottak: Szarvadi Éva, Végvári Betti, Kántor Gerzson Géza, Séllyei Gábor, Vági Péter)

Utolsó frissítés: 2015. augusztus 11. kedd, 17:46

Találatok: 244

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version