Rákoshegyi Hírlap

Háromszoros bajnok tekecsapatunk!

Három a magyar igazság. Ezzel a régi magyar mondással vágott neki a Rákoshegyi VSE I. csapata a 2014/2015-ös bajnokságnak, miszerint szerették volna zsinórban harmadszor is megnyerni a tekézők Női Szuperligáját.
Nehéz év áll a lányok mögött, de egy fordulóval a bajnokság vége előtt a rivális ZTE-ZÁÉV TK otthonában megszerzett győzelemmel bebiztosították a lányok, hogy a bajnoki serleg idén is a XVII. kerületbe kerüljön. Ezáltal az utolsó fordulóra már nem maradt kérdőjel, de mivel profi gondolkodású lányok alkotják a rákoshegyi csapatot, így mi sem természetesebb, mint hogy otthon is csak a győzelem volt elfogadható.

Gyakorlatilag már az első sorban eldőlt a mérkőzés, így lehetőség nyílt rá, hogy a hazaiak bátran cserélhessenek, lehetőséget adva arra, hogy valamennyi felnőtt játékos pályára léphessen, még az anyai örömök után - egyelőre csak 3 gurítás erejéig - visszatérő Rózsa-Drajkó Gabriella is. A mérkőzés után került sor közvetlenül a hivatalos díjátadásra, ahol Szarvas Balázs a Magyar Tekeszövetség Versenybizottságának elnöke adta át az érmeket és a kupákat a második helyezett zalaiaknak, és a bajnok Rákoshegyi VSE tagjainak. Megérdemelten zúgott hát a tekecsarnokban a vastaps és a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” rigmus.
A bajnokcsapat névsora: Farkas Sándorné, Fegyveres Petra, Harcos Ágnes (csapatkapitány), Kaszás Krisztina, Méhész Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sajermann Nóra, Sáfrány Anita, Tímár Edina, Kaszás Zoltán (edző), Botházy Ferenc (edző), Kis Horváth István (elnök).

Utolsó frissítés: 2015. máj. 03. vasárnap, 18:14

Találatok: 132

NOWATHLON!!!

A Magyar Szabadidősport Szövetség és a MAKKA Szabadidősport Egyesület szervezésében egy új, országosan meghirdetett tájékozódási játék látogat el kerületünkbe, a Merzse-mocsárhoz. A szervezők családok, baráti társaságok jelentkezését várják egy kiváló programra, melyen együtt gondolkodás és közös feladatmegoldás révén jut előre a csapat. A rendezvény időpontja 2015. május 10. vasárnap, 9-14 óráig.
A rendezvény helyszíne a Merzse-mocsár, mely már önmagában érdemes a látogatásra. Mint ismert, a több éve vízhiánnyal küzdő terület most regenerálódni látszik, s talán pont a napokban a ritka, itt költő vizimadarak újra fészket raknak Pest utolsó vizes élőhelyén.
Tavaly a MAKKA Szabadidősport Egyesület több csapata is elindult az akkor a Normafánál rendezett megmérettetésen, s örömmel és sikeresen vették az akadályokat. Most kedvet kaptak az egyesület tagjai, hogy ők rendezzék meg a NOWATHLON tájékozódási játékot, itthon, Rákosmentén. A szervezők izgatottan készülnek és örömmel várnak minden érdeklődőt Rákosmentéről és távolabbról is, akik szeretnének pár, szellemi kihívásoktól sem mentes, élményteli mozgásos órát eltölteni a természetben, itt a Merzsén.
A játékon kortól függetlenül mindenki részt vehet. A táv kb. 7 km. A résztvevők 2-5 fős csapatokban indulhatnak, egyetlen feltétel, hogy a csapatból legalább egy valakinek nordic walking bottal kell teljesítenie a távot. A részvétel díjtalan. A szükséges botokat a szervezők letét ellenében biztosítják a résztvevőknek. A csapatok a Vasútállomás épületétől indulnak 9 órától.

A program leírása:
1. Helyszín: Budapest, XVII, kerület, Merzse-mocsár Start: Rákoskerti vasútállomás, állomásépülettől (XVII. kerület, Kísérő u.) Megközelítés: - vonattal a Keleti pályaudvarról vagy - 97E autóbusszal az Örs vezér térről (Leszállás a Rákoskerti sugárút megállónál) - személyautóval (ingyenes parkolási lehetőség a vasútállomás parkolójában)
2. Időpont: 2015. május 10. (vasárnap) 9.00-14.00 óráig, startolni 9.00-11.00 óra között lehetséges
3. Rendező: MAKKA – Madárdomb, Akadémia-Újtelepi Turisztikai és Szabadidősport Egyesület képviseli Kovács Kriszta, Telefon: 06/30 555 1344
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; www.makka.sport.hu
4. Résztvevők: A kiírás tartalmát és feltételeit elfogadó csapatok, kortól, nemzetiségtől függetlenül. Csapatot minimum 2 fő, maximum 5 fő alkothat, feltétel, hogy csapatonként minimum 1 főnek nordic walking bot használatával kell teljesíteni a túrát.
5. Program:
Előnevezés: május 01-ig e-mailen vagy az egyesület honlapján: http://www.makka.sport.hu/nowathlon/
Nevezés a helyszínen:
9.00-11.00 Nevezés folyamatosan
9.00-14.00 NOWATHLON- tájékozódási játék, rajt folyamatosan
14.00- NOWATHLON zárása
6. Lebonyolítás:
NOWATHLON: A kijelölt útvonalon az egyéni és csapatban indulóknak a térképen jelzett pontokat érintve együtt kell teljesítenie a tájékozódási NOWATHLON-t. Összesen 10 pontot kell érinteni, ezek közül 5 állomáson feladatokat is kell teljesíteni, melyekre pecsétet kapnak.
7. Nevezés:
A Rákoskerti vasútállomás parkolójában (XVII. kerület, Kísérő u.) a versenyirodában nevezés és pecsétfüzet kiváltása.  Nevezési díj: nincs
8. Díjazás: Az első 150 célbaérkező, aki teljesítette a NOWATHLON tájékozódási játékot, szóróajándékot kap.
9. Költségek: A rendezvény szervezői vállalják a rendezés, valamint a díjazás költségeit. A részvétel költségeit a résztvevők fedezik.
10. Egyebek: A versenyben mindenki saját felelősségére vesz részt! Vitás esetekben a szervezőbizottság dönt. A programváltoztatás jogát a Szervezőbizottság fenntartja. A sportjáték teljesítéséhez korlátozott számban, letét ellenében tudunk nordic walking botot biztosítani.

Utolsó frissítés: 2015. április 27. hétfő, 17:51

Találatok: 105

Minden út Rómába vezet

A kerületi futóélet két markáns szervezője: Gulyás Erika, a BSI XVII. kerületi futónagykövete és Németh Zoltán, a Fussunk Együtt Rákosmentén csapat alapítói. Mindkettőjük régi álma teljesült 2015. március 22-én, amikor Erika az első, Zoli a 3. maratonját teljesíthette az örök városban, Rómában.
Az elhatározás tavaly ősszel született meg, majd a duó a futócsapatból további útitársakat toborzott. Pénteken (márc.20-án) hajnalban négy csapattag vágott neki az egész napot felölelő 1250 km-es útnak. A szombati nap a rajtcsomag átvételével, a rajtzóna feltérképezésével és a város néhány szegletének megtekintésével telt. Vasárnap kora reggel az izgatott csapat a Colosseumhoz metrózott, hogy a zuhogó eső ellenére a közel 12.000 futóval együtt rajthoz állhasson. A 42 km-es táv teljesítése során Róma számos szép helyszínét bejárták: a Tiberis folyót, a Vatikán és a történelmi óváros szépségeit csodálhatták meg kerületi futóink. A sikeres célba érés örömét fokozta az időközben kisütő Nap és a maraton teljesítéséért kapott gyönyörű érem.
„A rossz idő ellenére, nagyon sokan eljöttetek ma”- mondta Ferenc pápa aznap a zarándokoknak. „Bátrak voltatok, mint a maratoni futók, akiket sok szeretettel üdvözlök”.

Mire gondoltatok, mi jutott eszetekbe a célban vagy röviddel a célba érés után kérdeztük a maraton futókat?
-"Megcsináltuk, maratonisták lettünk”
-"Egyrészt az öröm hogy megcsináltam, nem volt gond, egyben vagyok, teljesült az álmom, hogy ott és akkor futhattam az első maratont! Egyszerre nevettem és volt könnyes a szemem."
És természetesen már gondolatban készülnek a következő maratonra is!
Gratulálunk a maratonistáknak!

   

Utolsó frissítés: 2015. április 06. hétfő, 18:37

Találatok: 236

Hollandia nagykövete nyitja meg az I Bike Budapest biciklis felvonulást

A Holland Királyság magyarországi nagykövete, Gajus Scheltema nyitja meg az április 25-i I Bike Budapest biciklis felvonulást. A nagykövet kerékpárosoknak írt üdvözlőlevelében Budapestet „a régió bringás fővárosának” nevezte és üdvözölte, hogy Budapest vidám, élettel teli nagyvárossá válik. A felvonulásra már most többen jelentkeztek, mint valaha, a szervezők rekordnagyságú részvételre számítanak.

Április 25-én, szombat délután a Bakáts térről indul, majd a Hősök tere, az Erzsébet- és a Lánchíd érintésével a Margitszigeten ér véget az I Bike Budapest biciklis felvonulás. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett esemény célja, hogy Budapest végleg biciklis várossá váljon. Az utóbbi húsz évben tizenegyszeresére nőtt a kerékpárral közlekedők száma Budapesten, arányuk a belváros egyes részein a 10%-ot is meghaladja. A Kerékpárosklub úgy látja, hogy ennek ellenére még mindig sok teendő van hátra, hogy élhető fővárosunk legyen. Az I Bike Budapest felvonulás megrendezését a bringázás ügyét régóta segítő Holland Nagykövetség támogatja. Gajus Scheltema nagykövet az alább olvasható levéllel és egy videó üzenettel fejezte ki a biciklis fejlődés iránti elkötelezettségét:

A holland nagykövet üdvözli az I Bike Budapest felvonulást


Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete szerint Budapest immár a régió bringás fővárosa, egy vidám, élettel teli nagyváros, ahol a kerékpáros kultúra töretlenül fejlődik. A kerékpár a közlekedés olcsó, egészséges és környezetbarát formája, népszerűsítésében pedig kiemelt szerepe van a Magyar Kerékpárosklubnak, mely számtalan kampányt szervez és szervezett, köztük az elmúlt évek talán legnépszerűbb programját, Bringázz a Munkába! címmel. A Kerékpárosklub évek óta élvezi a holland nagykövetség támogatását, az I Bike Budapest is közös erőfeszítéseik egyike. Az április 25-i felvonulást a holland nagykövet nyitja meg.

A nagykövet videója: https://youtu.be/mrtoF-ZtA5I

 

Rekordméretű részvétel várható


Április közepéig nagyjából 10000 ember jelezte részvételét az I Bike Budapest facebook oldalán, ami rekordnak számít az eddigi biciklis felvonulások történetében. A 2013-as utolsó Critical Mass felvonulásra csupán 8600-an mondták, hogy ott lesznek, végül így is több tízezren vettek akkor részt.
Az eddig nem látott mértékű érdeklődés miatt a szervezők útvonal változtatást kezdeményeztek a Rendőrségnél és rekordnagyságú rendezői csapattal, több mint 400 önkéntessel biztosítják a tömegközlekedés, a gyalogos forgalom és forgalmasabb kereszteződésekben az autók keresztülhaladását.


A gyülekező szombaton 15:30-kor lesz a Bakáts téren, a felvonulás nagyjából 18:30-kor bringaemeléssel zárul a margitszigeti Nagyréten.
Az útvonal a következő: Bakáts tér – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Akadémia utca - Garibaldi utca - Báthori utca - Honvéd utca - Markó utca - Széchényi rakpart – Margit híd – Margitsziget Nagyrét

Térkép: http://bit.ly/1bchRxg

A felvonulás lezárt útvonalon, rendőrségi biztosítás mellett halad.

A felvonulásról minden fontos infó megtalálható az ibikebudapest.hu oldalon.

 

mk logo

Utolsó frissítés: 2015. április 21. kedd, 19:16

Találatok: 107

Cél: a bajnoki cím!

A Szuperligában játszó Rákoshegyi VSE női teke csapata 14 forduló után vezeti a bajnokságot, a nagy rivális ZTE-ZÁÉV TK előtt.
Múlt vasárnap az utolsó "hazai" (FTC pálya, Kőbányai út 47a) mérkőzésén a 9. Ipartechnika Győr SE-t is magyabizotsan győzte le 7:1 arányban. Az utolsó három fordulóban idegenben próbálják megtartani előnyüket a rákoshegyi tekés lányok. Ráadásul a legutolsó fordulóban a második helyezett ZTE-ZÁÉV TK otthonába látogatnak.
A csapat tagjai: Farkas Sándorné, Fegyveres Petra, Harcos Ágnes, Kaszás Krisztina, Méhész Anita, Sajermann Nóra, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sáfrány Anita Ágnes és Tímár Edina .
A 9. fordulóban szenvedték el egyetlen eddigi verességüket a ZTE ellen.
Millyen tervei vannak a Rákoshegyi tekéseknek 2015-re kérdeztük Rózsa Balázst.
-A bajnoki cím megvédése, válogatott játékosaink minél sikeresebb felkészítése a nemzetközi küzdelmekre, Világkupán (bajnokcsapatok kupája) minél sikeresebb szereplés, magas színvonalú utánpótlás nevelés biztosítása, és a teke sportág népszerűsítése.
Február 5-8. között két felnőtt válogatott játékosunk (Méhész Anita és Tímár Edina) Hirschauba (Németország) utazik Egyéni Világkupára. A verseny csütörtökön a megnyitóval veszi kezdetét, majd pénteken az ifjúságiak nyolcad- és negyeddöntőit, szombaton a felnőttekét rendezik. Vasárnap pedig az elődöntőkre és a döntőkre kerül sor!

Utolsó frissítés: 2015. február 08. vasárnap, 08:52

Találatok: 193

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version