Rákoshegyi Hírlap

Szilágyi Áron lekéste a repülőt!

A kétszeres olimpia bajnok, Szilágyi Áron, valamint edzője, Decsi András egy kisebb magyar küldöttség tagjaként augusztus 13-án, szombaton érkezett elsőként a magyar aranyérmesek közül haza Rióból. Az Air France Párizsból érkező délutáni járatát lekéste, így késő este a következő járattal érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérre. Ahol lelkes közönség várta, ifjú vívók, csapat társak, a Vasas vezetősége és szurkolók. Stilágyi Áron a Vasas versenyzője néhány perc alatt több tucat autogramot osztott ki a fogadására kiérkezett vívópalántáknak.
A kétszeres olimpiai bajnok rögtön érkezése után, Budapest Airport Sky Court Konferencia Központban adott sajtótájékoztatót.
Szilágyi Áron a sajtótájékoztatón kifejtette, mivel év közben nagyon sokat volt külföldön, ezért előre eldöntötte, hogy bármi is lesz Rióban az eredmény, nem várja meg az aranygépet, s ezen a napon hazajön. Megköszönte az egész stáb segítségét, akik segítették az elmúlt négy év alatt.
Felkészülése hasonló volt mint London előtt, próbált minél több ellenféllel edzőtáborozni és versenyezni. Szakmailag a legértékesebb és legnehezebb asszójának az elődöntőt tartja.
Újságírói kérdésre hozzáfűzte: a menyasszonyával már tervezik az esküvőt, de erre csak jövőre kerül sor.
Markovits László, Vasas SC elnöke azt hangsúlyozta, hogy Szilágyi a riói olimpia ötödik napján, a magyar csapat ötödik aranyérmét nyerte, egyben a Vasas ötvenedik ötkarikás elsőségét szerezte meg. Valamint hamgsúlyozta, hogy a magyar csapat első aranyérmét is Vasas sportoló nyerte: Szász Emese párbajtörözőú szerezte.

p1020016

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 14. vasárnap, 13:18

Találatok: 264

„Rióban is égjen a tűz!”

Az olimpiára készülő női és férfi vízilabda válogatottak, utolsó felkészülési tornájukon (Benu Kupa) vesznek részt ezen a hétvégén a margitszigeti Széchy uszodában.
Az első nap második mérkőzésén a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele az olasz válogatott volt. A mérkőzés elején a B-közép lelkes szurkolói csapata, kerítésen kívülről hasonló hangulatot idézett elő mint a labdarúgó EB alatt a magyar labdarúgó válogatott meccsein. Volt látványos  pirotechnikai bemutató, dalolás: "Az éjjel soha nem ér véget" és persze végig taps és biztatás!
A lányok jól is kezdtek félidőben három góllal vezettek, aztán a hatalmas vihar vagy a hosszú felkészülési időszak miatt, de rövid zárlat keletkezett és két negyeden keresztül nem lőttek egy gólt se, az olaszok viszont hatot! Így az első mérkőzésen 7:4-ről vesztettünk 7:10-re.
A mérkőzésen játszott a kerületünk kiváló vízilabdázója Garda Krisztina. Keményen meg kellett küzdjön az olasz center játékossal, kétszer ki is állították. Bíró Attila szövetségi kapitány a Benu Kupa után hirdeti ki az olimpiára utazó13-as keretet, aminek reméljük Garda Krisztina is tagja lesz.
A nap másik mérkőzésén Spanyolország-Ausztrália 9:8.

 A Benu Kupa további programja (a csütörtöki nap szintén ingyenes mint az első nap, csak aki akar adományozhat, az első nap közel 200 ezer forint gyűlt össze!!! az összegyűlt pénzt az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számlájára utalják):

Július 14., csütörtök Széchy-uszoda:

19.00 Spanyolország-Olaszország (női mérkőzés)
2030 Magyarország-Ausztrália (női mérkőzés)

Július 15., péntek Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

13.00 Olaszország-Ausztrália (női mérkőzés)

17.30 Grúzia-Ausztrália (férfi mérkőzés)
19.00 Magyarország-Spanyolország (női mérkőzés)
20.30 Magyarország-Horvátország (férfi mérkőzés)

Július 16., szombat Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

19.00 Horvátország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
20.30 Magyarország-Grúzia (férfimérkőzés)

Július 17., vasárnap Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:

10.00 Magyarország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
11.30 Horvátország-Grúzia (férfi mérkőzés)

Utolsó frissítés: 2016. július 14. csütörtök, 16:38

Találatok: 687

Kerületi kerékpáros a Tour de Hongrie-n!

Hosszú évek kihagyását követően 2015. augusztus 4-én, Szombathelyen indult útjára a kilencvenedik születésnapján visszatérő Tour de Hongrie kerékpáros körverseny. Idén megint Szombathely volt a helyszíne a Tour de Hongrie kezdetének a prológnak.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, június 28-án kedden prológgal rajtolt, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve, a Szombathely–Fertőd–Keszthely–Siófok–Cegléd–Karcag–Kékestető–Gyöngyös–Budapest útvonalon összesen 740 kilométert tesz meg.
A Tour de Hongrie egy rangos nemzetközi országúti kerékpárverseny, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában Europe Tour 2.2-es kategóriával szerepel, a legjobbak a kontinentális rangsorban pontokat szerezhetnek rajta. A hivatalos összdíjazás ötmillió forint, ezen felül különdíjakat is lehet nyerni: az OTP Bank, a Tour de Hongrie kiemelt támogatója OTP Junior különdíjat ajánlott fel a 23 év alatti kategóriában induló versenyzők közül a három legeredményesebb magyar kerékpárosnak, összesen 600 ezer forint értékben.
A mezőny legfiatalabbja a Rákosligeti Zathureczky Márk a szegedi MugenRace Team Prolog csapat tagja.
Márk 2011 óta kerékpározik versenyszerűen, U23-es országúti válogatott, tavaly megnyerte a Cyclocross Országos Bajnokságot, a Supercross cyclocross versenysorozatot és a Magyarország Hegyi Országos Bajnokságot.
A prológon 58. lett Márk a 95 fős mezőnyben, az egy kilométeres távot 50 km/h sebességgel tette meg. Az első szakaszon amikor kastélytól kastélyig (az Esterházy-kastélytól, a keszthelyi Festetics-kastélyig) tekertek 45 km/h sebességgel teljesítette Márk a 131 km-es távot. Összetettben az 59. helyen áll. A második szakaszon 165 km-es távot kellett teljesítsenek a Balaton körül Keszthelytől Siófokig. Márk 3:54:51 h alatt teljesítette a távot, összetettben 4:23' a hátránya sárga trikóstól. 

A Tour de Hongrie a színvonalas sportesemény mellett küldetést is teljesít: a verseny idején hazánkra irányuló figyelmet kihasználva igyekszik bemutatni Magyarország legszebb tájait, kulturális és turisztikai értékeit, történelmi nevezetességeit. Mindezekre külön felhívja a figyelmet a Tour de Hongrie kiemelt támogatója, a FunIQ, amely interaktív térképeken, 13 nyelven mutatja be azokat a városokat, nevezetességeket, sportolási, szórakozási lehetőségeket, amelyeket a Tour de Hongrie útvonala érint (www.funiq.hu/tour-de-hongrie-2016).
A Tour de Hongrie küzdelmeire idén 17 csapat kapott meghívót. A magyar színeket képviseli a DKSI-Kontent, a Dr. Bátorfi-Agria KTK, az Epronex Special Bikes, a MugenRace Team Prolog és a Szuper Beton, valamint rajthoz áll Székelyföld profi csapata, a Tusnád Team is. Indul a címvédő luxemburgi Tom Thill csapata, a Differdange-Losch, soraiban az elmúlt évi viadal legeredményesebb magyar versenyzőjével, Lovassy Krisztiánnal. Ott lesz a rajtnál a holland West-Frisia, a német Embrace The World Cycling, a norvég FixIT.no, a cseh Forman-Cinelli, a szerb Start Vaxes-Partizan, az ukrán Kolss-BDC, az izraeli Cycling Academy Team, a szlovén Radenska Ljubljana és az olasz Delio Gallina Colosio.
Óriási előrelépést jelent a Tour de Hongrie életében, hogy 2016-ban élő televíziós közvetítés juttatja majd el a versenyt a szélesebb közönséghez. Magyarországon még sosem közvetítettek élőben országúti kerékpárversenyt, ez most a Dentsu Aegis Network és a DIGI Sport együttműködésével valósulhat meg.
A Tour de Hongrie eseményeiről, híreiről, eredményeiről a viadal honlapján (www.tdh.hu) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/tourdehongrie) találhatnak naprakész információkat, a DIGI Sport élő közvetítései mellett a verseny során az M4 sportcsatorna minden este bővebb összefoglalót sugároz a nap eseményeiről.
A 2016-os Tour de Hongrie programja
Június 28. (kedd) Prológ, egyéni időfutam Szombathely 1 km
Június 29. (szerda) 1. szakasz Fertőd–Keszthely 133 km
Június 30. (csütörtök) 2. szakasz Keszthely–Siófok 164 km
Július 1. (péntek) 3. szakasz Cegléd–Karcag 185 km
Július 2. (szombat) 4. szakasz Karcag–Kékestető 144 km
Július 3. (vasárnap) 5. szakasz Gyöngyös–Budapest 113 km

Tavaly csaknem hatszázan mászták meg Magyarország legmagasabb pontját a viadal királyetapjának napján. Erre idén is lehetőség nyílik: július 2-án szombaton a Kékesre fel! keretében hobbi kerékpárosok százai hódíthatják meg a Kékestetőt, ahol a Tour de Hongrie legjobbjainak is szurkolhatnak.
Valamennyi rajt és célhelyszínen sportos és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, érdemes kiemelni a végső befutó helyszínét: július 3-án a budai Várkert Bazár előtt, a Tour de Hongrie mezőnyének célbaérkezését megelőzően rendezik meg a Brompton magyarországi világbajnoki futamát, amely újabb különleges látványosságot ígér.

Utolsó frissítés: 2016. július 01. péntek, 11:24

Találatok: 613

Kerületi úszó a nyári Olimpián!

A Rákosmentén élő Késely Ajna , a Kőbánya SC úszója 400 méter gyorson még decemberben, teljesítette a riói olimpiai részvételhez előírt szintet. Az olimpiáig már csak egy hónap van, így Ajna helyett édesanyja Késely Hajnalka válaszolt kérdéseinkre:

Ajna miért kapta ezt a nevet?
Az apukájától kapta ezt a nevet. Az utónév könyvben meglátta, és beleszeretett. Jelentése: szépség, báj, kedvesség, Isten kegyelme.

Hány éves korában kezdett el úszni?
5 éves korában irattuk be úszótanfolyamra, mert ragaszkodtunk ahhoz, hogy tudjon úszni. Ekkor még táncolni is járt, de miután az edző felvetette, hogy mi lenne, ha versenyszerűen folytatná az úszást, döntenie kellett, hogy versenyúszó lesz, vagy csak hobbi szinten űzi és ezáltal megmarad a tánc is az életében. Szerintünk jól döntött. :)

Ki választotta az úszást?
A férjemmel együtt mindkettőnknek fontos és természetes volt, hogy tanuljon meg úszni.

Családban van még sportoló? Szülők sportoltak aktívan?
Mi szülők rendszeresen futunk, Ajna testvére Arina pedig táncol. Ezáltal hétvégenként nem unatkozunk, mert vagy úszó- vagy futó versenyen vagyunk, vagy tánc fellépésen.

Mikor volt az első versenye?
Az első versenye az Újhegyi uszodában egy házi verseny volt, ahol élete első aranyérmét szerezte 6 évesen.

Hány edzése van hetente?
Minden nap két edzése van: reggel 1 6-tól 10-ig, és délután 4-6-ig (kivétel a szerda és a péntek, mert akkor csak délelőtt van)

Mikor derült ki, hogy érdemes hajnalban kelni és sokat edzeni?
Hajnali kelés… Nem igazán lehet megszokni, viszont amikor egy fontosabb versenyen várakozáson felül teljesít, akkor nyugtázza az ember: megéri!

Hogy viseli a rengeteg edzést?
Mivel egy elég monoton sportról van szó, ezért óhatatlanul vannak mélypontok, ami fásultsággal párosul. Ezeken hol gyorsabban, hol nehezebben esik át. Ilyenkor a kiadós, tartalmas beszélgetések tudnak segíteni, valamint ezekben az időszakokban törekszünk arra, hogy még többet tudjon kikapcsolódni, feltöltődni.

Marad szabadideje? Ha igen mit csinál ilyenkor a legszívesebben?
Nagyon kevés szabadideje van. Szinte csak a szombat délután és a vasárnap. Neki a nyári szünet is csak két hétből áll már évek óta. Ilyenkor inkább pihen, zenét hallgat, rengeteget olvas és barátnőzik.

Magán tanuló vagy normálisan jár suliba?
Ajna a XIX. kerületi Pannónia Általános iskolába jár. Miután az uszodában felkerült a felnőtt csoportba, kitolódott az edzése 10 óráig (a korábbi 1 8 helyett). Az Igazgató Úr engedélyt adott arra, hogy a harmadik órára járjon be, viszont az első két órát be kell pótolnia a délutáni edzése előtt. Ez a megoldás jelentősen megkönnyítette a dolgunkat, mert nem lett kiszakítva a megszokott környezetéből.

Mi a kedvenc kajája?
Amit bármikor megenne, az a tojásos nokedli.

Milyen tervei-álmai vannak az idei évre?
Az idei évet illetően a célja, hogy az Ifjúsági EB-n, valamint az olimpián jó eredményt érjen el. Titokban persze az álma kirajzolódott, de azt mondta, hogy inkább azt megtartaná magának. Hosszú távon pedig az, hogy alázattal, szorgalommal a legjobbat hozza ki magából. Reméljük ez sok mindenre elég lesz.

Versenyeken mindig ott vannak? Szereti ha szurkolnak neki?
Amennyiben lehetőségünk van, ott vagyunk a hazai versenyeken, de amikor ott vagyunk, meghagyjuk neki a kis magánszféráját, mert ilyenkor „zavaróak” vagyunk. Rettenetesen tudunk izgulni minden beugrásánál. Amikor nagyon szoros a verseny, akkor nem lehet nyugodtan ülni, olyankor szurkolunk neki igazán.

Hány országban volt már versenyen?
Ajna megfordult már pár ország medencéjében, mint például: Egyesült Királyság, Katar, Olaszország, Grúzia, Lengyelország, Oroszország.

Van példaképe?
Példaképe természetesen Egerszegi Krisztina, akivel szinte napi kapcsolatban van, és akire mindig, minden helyzetben számíthat.


Sok sikert kívánunk Ajnának az Rió-i Olimpián és a többi versenyén is!

Utolsó frissítés: 2016. július 02. szombat, 14:21

Találatok: 992

"Bajnokcsapat 2015-16"

A magyar női teke-csapatbajnokság 1948-tól kerül megrendezésre. A bajnokságot a Magyar Bowling és Teke Szövetség írja ki és rendezi meg.
Idén újból a Rákoshegyi VSE női tekecsapata nyerte a bajnokságot toronymagasan!
2013 óta zsinórban már negyedik bajnoki címűket szerezték meg a Rákoshegyi tekés lányok-hölgyek. A csapat tagjai: Harcos Ágnes (csapatkapitány), Fegyveres Petra, Fekete Ágnes, Kis Horváth Luca, Méhész Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sáfrány Anita, Sajermann Nóra és Tóbiás Anett.
A szombati utolsó mérkőzésen "hazai" pályán az FTC Kőbányai úti tekepályáján fogadták a második helyezett ZTE-ZÁÉV TK csapatát és kiütéses 7-1 arányú győzelemmel zárták a bajnokságot. Ezt az utolsó fordulót megtekintette az egyesület új tiszteletbeli elnöke, Dunai Mónika országgyűlési képviselő asszony is. Mivel a bajnoki cím már az utolsó forduló előtt eldőlt, így a csapat lelkes szurkolótábora már "Bajnokcsapat 2015-16" feliratú mezben szurkolta végig az utolsó gurításokat.
A bajnokság során 24 mérkőzésből 22-et megnyertek, csak kétszer kaptak ki a nagy rivális zalaegerszegi ZTE- ZÁÉV TK otthonában. A Rákoshegyi VSE igazi csapatként küzdött a rájátszában is, szinte mindig más volt a csapat legjobbja: Safrány Anita 603 (ütött fa), Sajermann Nóra (Fekete Ágnes) 569, Fegyveres Petra 613, Méhész Anita 663, Sáfrány Anita Ágnes 629.

A 24 mérkőzésen a játékosokra fordulónként 4x30 gurítás várt a közel 20 méteres pályán, ahol 9 bábut kell ledönteni minél kevesebb gurításból. A 30 gurítás első felét (15 gurítás) telizéssel, a második felét tarolással hajtják végre. A "telizés" azt jelenti, hogy minden gurítás után az eldőlt bábukat felállítják, a tarolásnál pedig addig kell a maradó alakzatokra gurítani, amíg mind a kilenc bábu eldől, csak ezután állítják fel ismét a kilenc bábut.

Harcos Ágnes csapatkapitány az eredményhirdetés kicsit meghatódva mondta, hogy nem lehet megunni az első helyet. Egy nagyon jó csapat alakult ki Rákoshegyen és egyre többen szeretnének ebben a csapatban játszani. Reméli, hogy továbbra is hasonló jó eredményeket fognak elérni hazai és nemzetközi versenyeken.

Megkérdeztük a csapat tagjait mire gondoltak a díjkiosztó alatt?

Rózsa-Drajkó Gabriella: Azon gondolkoztam a díjátadó alatt, hogy véget ért egy újabb bajnokság. Megint lezárult egy szakasz. És természetesen ilyenkor bevillannak a meghatározóbb, emlékezetesebb momentumok, amelyeknek köszönhetően sikerült megnyerni egy újabb bajnokságot. A bajnoki címnek nagyon örültem, de a nagy eufória már korábban alábbhagyott, mivel 4 hete biztossá vált, hogy ismét elsők lettünk. Most csak "kézzelfoghatóbbá" vált az elsőség azzal, hogy nyakunkba akasztották az érmeket és megkaptuk a kupát.

Méhész Anita: A díjátadó alatt végig libabőrös voltam. Végigszaladt a gondolataimon az elmúlt szezon közös és kellemesen kimerítő munkája. Rengeteg izgalmas mérkőzés és edzés ahol egymást kiegészítve meneteltünk és értünk végezetül a dobogó legfelsőbb fokára.
A felhőtlen örömömet picit beárnyékolta a tény, hogy Sajermann Nóri csapattársunk Németországba költözik és igazol. Nóri nemcsak kiváló játékosa volt csapatunknak, hanem egy igazán különleges színfoltja. Számomra pedig egy igazán jó barát.

Fekete Ági: Büszke vagyok hogy egy ilyen csapatnak a tagja lehetek.

Következik az 5. és 6. bajnoki cím az új sportcsarnokban itt Rákosmentén ?

Fekete Ági: Mindent megteszünk hogy a következő években is mi nyerjük meg a bajnokságot és külön öröm lesz ha a saját pályánkon tehetjük meg.

Méhész Anita: Nagyon várjuk a saját pálya elkészülését, akkor végre otthonra lelhetünk. Nagyon szeretjük az FTC tekepályát de mégsem a miénk. Nincs saját öltözőnk, szekrényünk amit kedves dolgokkal tölthetünk meg. Nem tehetjük ki büszkén a megnyert díjainkat, kupáinkat. Itt mindig kívülállók leszünk.
Továbbra is célunk a dobogó legfelsőbb fokán állni mind hazai mind nemzetközi szinten.

Rózsa-Drajkó Gabriella: Tudomásunk szerint 2018-tól játszhatunk majd az új csarnokban, amit nagyon várunk már, hiszen nagy szükségünk van egy saját pályára. Addig is persze mindent elkövetünk, hogy minden évben megvédjük bajnoki címünket és nemzetközi porondon is minél sikeresebbek legyünk. Aztán az új csarnokban az új pályánkon szeretnénk ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk.

A kicsi de nagyon lelkes szurkoló tábor mennyit segített?

Fekete Ági: Mindig sokat segít a játékos számára ha akár egy kicsi de lelkes csapat szurkol és ösztönzi.

Méhész Anita: A szurkolótaborunk nélkül nem tartanánk ott ahol tartunk. Oszlopos tagjai csapatunknak. Fergeteges hangulatot csapnak mérkőzésről mérkőzésre. A nehéz pillanatokban támogatást nyújtanak a lehető legkedvesebb módon: bíztatnak nem is akárhogyan!

Rózsa-Drajkó Gabriella: Nagyon jó, hogy van egy ilyen "keménymag" szurkolótáborunk. Azonkívül, hogy mindig fergeteges hangulatot csinálnak, a szurkolásukkal nagyon sokat segítenek, amikor éppen pályán vagyunk, a lelkesedésükkel átsegítenek a nehézségeken, ha éppen döcög egy kicsit az a szekér. Mindig a csapat van előtérben, de természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy közel sem tartanánk ott, ahol vagyunk, ha ők nem lennének - ez igaz az edzőnkre és az elnökünkre is. Ha kell, támogatnak, ha kell, vigasztalnak, ha kell, hegyi beszédet tartanak, ha kell, csak hallgatnak. És ez így nagyon jó.
És fontos a bizalom. Történjen bármi, játsszunk bármilyen rosszul, érjünk el bármilyen eredményt, ők akkor is rendületlenül bíznak bennünk.
Rózsa Balázs a Rákoshegyi VSE vezetőségi tagja elmondta a csapat őszi programját:
"A bajnoki címvédés okozta örömünkbe egy kis üröm is került, hiszen Sajermann Nóri távozása az egyesülettől érzékeny veszteség, mivel egy kiváló játékoson túl egy igazi barátot is nélkülöznünk kell egy időre. Természetesen minden jót kívánunk neki, kívánjuk, hogy valóra váljanak németországi tervei, álmai, és fél szemünk továbbra is rajta lesz! Nóri bejelentése után gyorsan kellett reagálnunk az átigazolási piacon, amely sikerült is, hiszen leigazoljuk a BKV fiatal tehetségét, Tóth Katalint, akivel közösen továbbra is nagy célokat tűzünk ki az egyesület elé. 2016 októberében Bolzanoban (Olaszország) kerül megrendezésre - bajnokcsapatok részére - a Csapat Világkupa, ahonnan szeretnénk újra csillogó éremmel hazatérni. A hazai bajnokságban természetesen az újabb címvédés az elvárás. Új feladatként pedig a 2016/17-es szezonban részt veszünk a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A BL négyes döntőjét Podbrezovában (Szlovákia) rendezik, és szeretnénk, ha ott is sikerülne letenni a névjegyünket! A kettes női csapatunknál szeretnénk, ha újra a fiatalok kapnának főszerepet, és a rutinos versenyzőkkel kiegészülve tovább csiszolhatnák a felnőtt mezőnyben tudásukat.
Természetesen ezen célok elérése érdekében, örömmel vesszük és várjuk lelkes támogatók jelentkezését, akik akár anyagilag, akár más eszközökkel segítenék a klubot. Egy sikeres egyesület fenntartása és üzemeltetése jelentős erőforrásokat emészt fel, ezért minél stabilabb lábakon áll a klub, annál könnyebb a hosszú távú sikeresség megőrzése."

A díjkiosztó fotói a következő linken láthatóak.

Utolsó frissítés: 2016. máj. 20. péntek, 00:12

Találatok: 240

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version