Rákoshegyi Hírlap

Cél: a bajnoki cím!

A Szuperligában játszó Rákoshegyi VSE női teke csapata 14 forduló után vezeti a bajnokságot, a nagy rivális ZTE-ZÁÉV TK előtt.
Múlt vasárnap az utolsó "hazai" (FTC pálya, Kőbányai út 47a) mérkőzésén a 9. Ipartechnika Győr SE-t is magyabizotsan győzte le 7:1 arányban. Az utolsó három fordulóban idegenben próbálják megtartani előnyüket a rákoshegyi tekés lányok. Ráadásul a legutolsó fordulóban a második helyezett ZTE-ZÁÉV TK otthonába látogatnak.
A csapat tagjai: Farkas Sándorné, Fegyveres Petra, Harcos Ágnes, Kaszás Krisztina, Méhész Anita, Sajermann Nóra, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sáfrány Anita Ágnes és Tímár Edina .
A 9. fordulóban szenvedték el egyetlen eddigi verességüket a ZTE ellen.
Millyen tervei vannak a Rákoshegyi tekéseknek 2015-re kérdeztük Rózsa Balázst.
-A bajnoki cím megvédése, válogatott játékosaink minél sikeresebb felkészítése a nemzetközi küzdelmekre, Világkupán (bajnokcsapatok kupája) minél sikeresebb szereplés, magas színvonalú utánpótlás nevelés biztosítása, és a teke sportág népszerűsítése.
Február 5-8. között két felnőtt válogatott játékosunk (Méhész Anita és Tímár Edina) Hirschauba (Németország) utazik Egyéni Világkupára. A verseny csütörtökön a megnyitóval veszi kezdetét, majd pénteken az ifjúságiak nyolcad- és negyeddöntőit, szombaton a felnőttekét rendezik. Vasárnap pedig az elődöntőkre és a döntőkre kerül sor!

Utolsó frissítés: 2015. február 08. vasárnap, 08:52

Találatok: 89

Fut a ... babakocsi!!!

Nemrég babakocsis futóedzésre szóló meghívót találtam az egyik kerületi csoportban. Nyári Fruzsina a követkető edzésen bemutatta a csapatát és az edzések útvonalát. A beszámolót az alábbiakban olvashatják:

Babakocsis futó edzést tartottok rendszeresen a lakóparkban, honnan jött az ötlet?

Férjem, Zsolti Ironman, élete része régóta a futás. Kisfiunk születése után futó kocsival 2 hónaposan indultak először útnak. Később én is csatlakoztam. A lakóparkban már ismernek minket, integetnek, mosolyognak. Mivel nekünk családilag nagyon bevált, gondoltuk másokkal is megosztjuk ezt a szuper testmozgást. Kimozdítjuk a mamákat és papákat otthonról egy kicsit a levegőre. Egyre többen vagyunk, mindenki szereti. A lakópark ideális a futásra, mivel a futó kocsiknak legjobb az aszfalt, itt pedig jó minőségű az út. Az utcák csendesek, kicsi a forgalom, vigyáznak ránk. De szoktunk menni a Cinkotai úthoz a bringa útra is.

 

Nehéz babakocsival futni?

Más, mint egyedül. Van, aki azt mondja nehezebb, van akinek könnyebb mert kicsit rá tud terhelni a babakocsira. Meg kell szokni, tanulni, hogy most egy kézzel a babakocsit fogjuk. De nagy élmény, hogy velünk van a szemünk fénye, aki közben általában alszik vagy gagyarászik.

 

Mennyi ideig tartank az edzések?

Mindenki annyit fut, amennyit kedve van és bír. Ha nem versenyre készülünk éppen, akkor teljesen változó, nem feltétlenül tűzünk ki előre kilométer célokat. Mivel ennél a sportnál a baba az első, hozzá alkalmazkodunk, ha elalszik hosszabb is lehet egy futás, mint gondoltuk volna, ha viszont valamiért épp nincs kedve sokat gurulni, akkor lehet, hogy hamarabb haza kanyarodunk. Jellemzően 5-8-15 km a táv. A papák futnak hosszabbakat. :)

 

Kinek ajánlod?

Mindenkinek. :) Azoknak a szülőknek mindenképp, akik korábban is sportoltak, mert nekik biztosan hiányozna, ha abbahagynák. Azoknak a mamiknak, akik sokat vannak egyedül és vágynak egy közösséghez tartozni, ahol hozzájuk hasonló dolgokkal küzdő mamik vannak. Azoknak a mamiknak, aki szeretnének fittebbek lenni, leadni a szülés utáni fölös kilókat. Azoknak a mamiknak, akik a kötődő nevelés hívei, mert ők valószínűleg sportolni is szívesen viszik magukkal csemetéjüket. Olyan családoknak, ahol nincs nagymamás vagy dadusos gyerek vigyázási segítség.  És azoknak a mamiknak, akik nehezen viselik ezt a szuper, boldog új állapotot, hogy anyák lettek és megváltozott az életük. Mert csodálatos, de olykor nehéz, és együtt könnyebb! :)

 

Milyen sebességgel mentek első alkalmakkor, újakkal?

Lassabban lehet menni, nem is a sprintelés a cél. Nem sebességre megyünk versenyeken sem, hanem a táv teljesítésére. Jellemzően a közösségünkben 7perc/km környékén futnak a mamik babakocsival. Apukák más tészták, ők így is gyorsabbak. Férjem 6 perc/km. :)

 

Speciális babakocsikkal lehet futni, ezek viszint sokkal drágábbak mint az átlagos babakocsik, illetve akinek már van vegyen egy újat?

Nem drágábbak mint a hagyományos kocsik. És akik előre tudják, hogy futni akarnak vehetnek olyat, amit mózes kosaras kortól lehet használni, így évekig használható. A speciális futó kocsik 3 nagy felfújható kerékkel rendelkeznek, lengéscsillapítójuk van, fék van a tolókaron általában, nagy a napellenzője fény és szél védelem miatt. Kölcsönözni is lehet az egyesületünktől ha otthon a garázsban már áll egy több száz ezres babakocsi.  Illetve használtan is lehet jókat találni.

 

Hogy kerülnek képbe a kispapák?

Úgy, hogy általában a férfiak azok, akik bármi történik is, sportolnak. :) (Ezt korábbi testépítő edzői tapasztalatom alapján is mondom) Nem olyan hullámzó mint az anyukákánál tud lenni, hogy bikini szezon előtt fogyókúra, fogadalmak és őrült edzések. A férfiak, ha család előtt sportoltak, akkor utána is fognak. Azért is tud ez így alakulni, mert az apák általában keveset vannak csemetéikkel a sok munka miatt. Így viszont lehet egy szuper közös program apával akár heti háromszor is.

 

Milyen terveid vannak?

Személyes futós tervem jövőre egy félmaraton tavasszal. Aztán kistesót szeretnék. A Fuss Babakocsival Egyesülettel viszont hosszú távú országos terveim vannak. Már sokat dolgoztam rajta az elmúlt hónapokban és folyamatban van, hogy országosan Fuss babakocsis kis egységek jöjjenek létre. Én ehhez minden hátteret megteremtek és segítem az újakat információkkal, szakértőkkel, közös programokkal, versenyekkel, edzésekkel, tapasztalatokkal, szóróanyagokkal és oktató képzéssel. Szeretném ha az anyukák tudnák, hogy szülés után ugyan minden megváltozik és háttérbe szorulunk, de nem kell a lakásban kuksolnunk hatalmas mami ruháinkban egyedül. Van egy szuper szülői közösség, ahol a mamák fittebbek lehetnek testileg és lelkileg is, a babák barátkozhatnak, kint lehetünk a jó levegőn és még cseveghetünk is. A szlogenünk is az, hogy "Fuss babakocsival! Nem vagy egyedül!" :)

 

Az idei évben, milyen sikereitek voltak?

Részt vettünk több tömegfutó versenyen: K&H Minmaraton, Wizz Air félmaratonon, NATO futáson és a Spar maratonon. Rekord állítás is történt: "legtöbb babakocsis futó egy versenyen" kategóriában (64 babakocsis).

Az edzésükről készült fotóalbumot a következő linken tekinthetik meg!

Honlapjuk: http://fussbabakocsival.hu/

Facebook címük: https://www.facebook.com/fussbabakocsival

Nyári Fruzsina várja a babakocsis futókat edzéseiken vasárnaponként 10.00-tól a Helikopter lakóparkban.

Fuss babakocsival!!!!

Utolsó frissítés: 2014. december 23. kedd, 20:17

Találatok: 288

SIKEREK AZ ORSZÁGOS TEKE UTÁNPÓTLÁS VERSENYEKEN

A serdülő és ifjúsági tekés lányok Országos Egyéni, Sprint és Összetett egyéni döntőjének idén december 6-7. között Oroszlány adott otthont, míg a serdülő fiúk versenyét Tatabányán rendezték. 
A Rákoshegyi VSE fiataljai a továbbjutásos rendszerű selejtezőkben kitettek magukért, így három serdülő lány és négy ifjúsági leányversenyző mellett, egy serdülő fiú is képviselte a kerületi tekéseket.
A népes mezőnyben a fiúknál Diviki Szabolcs egyéniben 20., összetett egyéniben 18. helyen végzett, a sprint versenyszámban pedig nem sikerült az első körből továbbjutnia. 
A serdülő lányok közt Tóbiás Anett lett éremhalmozó, hisz az első napi egyéni ezüst után, másnap megnyerte a sprintversenyt, így aztán összetett egyéniben is második helyezett lett. Bálintfy Cintia egyéniben 7., Paulinszki Klaudia 12. helyezést ért el, míg összetettben Cintia a 8., Klaudia pedig a 13. lett, sprintben pedig a legjobb 4 közé kerülésért maradtak alul ellenfelükkel szemben. 
Ifjúsági lányoknál egyéniben Urbán Brigitta a 7., Fekete Ágnes a 8., Bálintfy Melinda a 15. és Parti Evelin a 16. helyen végeztek. Ebben a korcsoportban is vasárnapra maradt az aranytermés, hiszen Fekete Ágnes révén az ifi lányoknál is a Rákoshegyi VSE versenyzője állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg Urbán Brigittának nem sikerült a legjobb négybe közzé jutnia. Összetettben Fekete Ágnes 5. helyen, Urbán Brigitta 7. helyen, Bálintfy Melinda 15. helyen és Parti Evelin a 16. helyen végzett.
Összességében elmondható, hogy fiatal versenyzőink ezúttal is kitettek magukért, hiszen amellett, hogy az egyik legnépesebb küldöttség volt a rákoshegyi, a csapat összesen 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szereztek. Gratulálunk az érmekhez és az elért eredményekhez!

Utolsó frissítés: 2014. december 13. szombat, 11:39

Találatok: 147

Három éves a F.E.R.

Már harmadik éve szervezik Rákosmente Futónagykövetei: Gulyás Erika és Németh Zoltán a kerületi futók csoportos edzéseit és versenyeit Rákosmentén. Mostanra az egyik közösségi oldalon már több mint 100 tagjuk van és ebből kb. 40-50 fő aktív.
A legkeményebbek, egész télen jártak a Merzsé-re futni, hóban-sárban, reggel és este! Aztán az időjárás javulásával egyre többen futottak újból. Kezdődött a Becsületbeli futással, majd új útvonalakat találtak Pécel irányában, illetve éjszakai futásokkal színesítették a programokat, hogy ne legyenek annyira unalmasak az edzések. Egy új kezdeményezés kapcsán segítették a kerületi FestőFutás szervezőit is. A csapat tagjai részt vettek az év során sok-sok futó rendezvényen pl: Coca Cola Női Futás, 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Futapest terepfutó versenyein, a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón és 29. SPAR Budapest MaratonŽ Fesztiválon nem csak egyéni indulók voltak, hanem csapatban is futottak kerületi amatőr futók. Megrendezték első saját versenyüket is: I. Merzse Terep Maratont, amely igazi közösségi örömfutás volt, szuper frissítő pontokkal, vonalkódos rajtszámmal befutó érmekkel és jó hangulattal.
A két futónagykövet többször volt a Rákosmente TV Fittness műsorában illetve kerületi futó rendezvényeken is megszólaltatták őket. A BSI (Budapest SportIroda) felkérte a Fussunk Együtt Rákosmentén (F.E.R.) csapatot a futónagykövetek révén, hogy az M1 "SPURI SZABADIDŐSPORT MAGAZIN" c. műsora számára mutassák be, az edző pályájukat. Egy hangulatos filmbeszámoló készült augusztusban a csapatról.
Természetes, hogy a két kerületi futó rendezvényen is részt vettek a F.E.R. futói, így a 3. Rákosmente Kupa Negyedmaratonon és a Hajrá Rákosmente III. futóversenyen.

A BBU Szervezőiroda Győr-Budapest versenyén a teljes távot (142 km-t) egyikőjük egyéniben és ketten csapatban is teljesítették a FER futói. A zárónapi félmaraton versenyen további 10 futó vett részt, férfiak között 2. helyezést ért el az egyik csapattag.

Az eddig eltelt idő megmutatta, hogy az embereknek szükségük van az együtt sportolásra, az együtt töltött időre. Nemcsak egy futócsapat jött létre, hanem az eltérő korosztályok ellenére egy baráti közösség is.

Utolsó frissítés: 2014. december 13. szombat, 15:48

Találatok: 199

"Játék a Kastélyban"

A sakkcsapatbajnokság harmadik fordulójában a Budapesti Titánok a nagykanizsai Aquaprofit-NTSK csapatát fogadták a kerületi Podmaniczky kastélyban. A hazai pálya ellenére komoly veresség lett a vége, igaz az ellenfél erőss csapattal érkezett: első táblán játszott a lett Shirov Alexei nagymester (Élő száma 2675) rajta kívül még nyolc nagymester játszott, köztük Ribli Zoltán (olimpiai bajnok és kétszeres magyar bajnok), Erdős Viktor (magyar olimpiai válogatott), Márkus Róbert (vajdasági magyar, szerb olimpiai válogatott). A végeredmény 8,5:3,5 az Aquaprofit-NTSK javára, a hazaiak egyetlen győzelmét Bagi Máté aratta. Az igaz, hogy a párosításból már látható volt, hogy a vendégek győzelme nagyon valószínű, mivel átlagban 200 ponttal magasabb volt a vendégek Élő pontszáma. 

Szintén a kastélyban játszott a Sárkány DSE NB II-ben szereplő csapata és fölényesen 10-2-re verte, a csak tíz emberrel érkező győri Széchenyi ESE csapatát, ezzel továbbra is a második helyen áll a bajnokságban.

A forduló után készséggel nyilatkozott lapunknak a szimpatikus lett nagymester Shirov Alexei:
Elmondta, hogy 6 éves kora óta sakkozik, édesapja volt az első oktatója. Abban az időszakban a lett világbajnok Mihail Tal két nagy sakktornát is megnyert, ami komoly hatással volt Shirovra.
"1988-ban a 16 éven aluli korosztályban világbajnok lett. 1990-ben a húsz év alattiak világbajnokságán holtversenyben az első helyen végzett, és ugyanebben az évben lett nagymester. Pályája csúcsán 1998-ban világranglista helyezése alapján megmérkőzhetett Vlagyimir Kramnyikkal a világbajnokjelölti címért. Shirov két győzelemmel, hét döntetlennel és vereség nélkül győzött és ezzel ő lett Garri Kaszparov világbajnok kihívója. Az összecsapásra azonban nem került sor. Kaszparov végül 2000-ben mégis Kramnyikkal mérkőzött meg. Shirov ezt érvénytelennek mondta és kitartott amellett, hogy a jogos kihívó ő lenne."
Amikor megkérdeztük, hogy mi a véleménye erről az időszakról, azt válaszolta: "Az egyetlen kívánságom az életben, hogy ne kelljen erre a kérdésre válaszolnom"!
Az ifjú sakkozóknak azt ajánlja, hogy ne csak a számítógépre támaszkodjanak a felkészülés alatt, hanem az agyukat is használják. Nagymesterek játszmaválogatásainak tanulmányozását ajánlotta a sakkozóknak a további fejlődésük érdekében.
Családjáról elmondta, hogy három felesége volt eddig, 2000 előtt Spanyolországban élt négy évig, azóta Rigában él. Négy gyermeke van, akik sakkoznak, de nem profi szinten.
Jelenleg a lett sakkélet fellendítéséért is tevékenykedik (a sakk olimpián 35. helyen végzett a lett sakk csapat). Sakk oktatáson kívül, természetesen akar még versenyezni és jó helyezéseket elérni, mivel 42 évesen már túl van pályafutása csúcsán. 

A versenyen készült fotógalériát a következő linken tekinthetik meg.

  

Utolsó frissítés: 2014. december 01. hétfő, 20:37

Találatok: 236

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version