Rákoshegyi Hírlap

"Ne habozz, csatlakozz!"

A muaythai, közismertebb nevén a thaibox egy különleges mozgáskultúrán alapuló sportág, mely a thaiok szerint 0-99 év között űzhető. Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül küzdöttek, ma a sportolók nemzetközi szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések használatával küzdenek. Kerületünkben is kipróbálható, és rendszeres testedzésként is gyakorolható ez a küzdősport a BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban. A csapatban sok az egészségmegőrzés, és feszültségcsökkentés céljából mozgó hobbisportoló. A mai felgyorsult, rohanó, és stresszes világban jó ha van egy lehetőség, ahol mindent kizárhatunk egy-egy edzés erejéig, és jóleső, felüdítő testmozgás segítségével regenerálódhatunk.

A tréningeken jó hangulat uralkodik, a résztvevők segítik egymás munkáját. A klubban gyermekek is edzenek, külön csoportban, ahol az életkori sajátosságoknak megfelelően folyik a képzés. A rendszeres testedzés, a jó csapathoz való tartozás, nagyon pozitív hatással van a gyermekekre is, akik bemutató mérkőzéseken már többször is eredményesen szerepeltek. Az évek során többen is szerencsét próbáltak már a felnőttek közül is a ring világában. Természetesen nem minden alkalommal, de amatőr versenyeken, és profi gálákon is sikerült már sokszor, győztesként elhagyni a szorítót, érmes helyezéseket és bajnoki címeket elérni. Az edzés, a sport, az egészségesebb életmód felé terel, a küzdősport pedig lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat, növeljük a kitartásunkat, melyre a mai világban nagy szükség van! Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki családias, jó társaságban, szívesen kipróbálná a thaibox sportot! Érdeklődni lehet a: BOOSTER Z' THAI BOX KLUB-ban (Péceli út 156.) Bánhegyi Zoltánnál a +36-20-975-18-70 telefonszámon!

 

Utolsó frissítés: 2014. július 09. szerda, 19:41

Találatok: 682

ÚJABB RÁKOSHEGYI VB ÉRMEK

osszetett2A csehországi Brno-ban megrendezett teke Felnőtt Egyéni Világbajnokságon újra fényes érmekkel halmoztak el minket a magyar tekések, köztük számos Rákoshegyi VSE versenyzővel. Már a felnőtt előtt megrendezett Ifjúsági VB-n is két rákoshegyi versenyzőnő szerepelt (Fekete Ágnes, Sajermann Nóra), de a felnőtt női válogatott felét (Méhész Anita, Sajermann Nóra, Tímár Edina) is a XVII. kerületi klub adta.
A klasszikus egyéni számban Sajermann Nóra és Tímár Edina már sajnos az első körben búcsúzni kényszerültek, viszont Méhész Anita csupán a 4 közé jutásért folytatott meccsen maradt alul - csupán 4 fával – ellenfelével szemben.
A VB második napján rendezték a sprint és vegyespáros számokat, fantasztikus eredményekkel! Miközben Méhész Anita a döntőig menetelt sprint számban, úgy hogy közben megdöntötte a szám világcsúcsát is 234 ütött fával, Tímár Edina Kiss Norbert többszörös világbajnokkal párban, szintén ellenállhatatlanul masírozott a döntőbe. Edináék egy roppant izgalmas döntőben szétlövéssel szerezték meg az aranyérmet, a közönség felállva tapsolt nekik. Méhész Anita a sprint döntőben sajnos vereséget szenvedett cseh ellenfelétől, így egy szépen csillogó ezüsttel gyarapította éremtárát. És ezzel még nem volt vége. Anita - a világcsúcsnak is köszönhetően - sokáig vezette az összetettet is, végül a dobogó második fokára állhatott.
A férfiak klasszikus egyéni számában magyar döntőt rendeztek, s mivel a fiaink is szereztek 2 arany és 1 ezüstérmet, a VB éremtáblázaton Magyarország az első helyen végzett.
Szívből gratulálunk a szép sikerekhez!

  

Utolsó frissítés: 2014. június 01. vasárnap, 19:02

Találatok: 228

Női Szuperliga bajnok a Rákoshegyi VSE teke csapata

Az idei Női Szuperliga teke bajnokság most szombaton ért véget az FTC teke csarnokában. Az utolsó fordulóban a Rákoshegyi VSE női csapata a Zalaegerszegi ZÁÉV TK ellen lépett pályára a Fradi csarnokában, mivel Rákoshegyen nincs bajnoki mérközéshez megfelelő tekepálya. Az épülő új kerületi sportcsarnokban (ami hamarosan felépül), viszont már hazai pályán fogják tudni fogadni az ellenfeleiket a Rákoshegyi VSE tekézői.

A Rózsa-Drajkó Gabriella, Fegyveres Petra, Sajermann Nóra sor, már a mérkőzés első felében biztos előny birtokában adta át a tekebábuk döntögetését a következő sornak: Tímár Edina, Méhész Anita, Kaszás Krisztina (csereként pályára lépett Harcos Ágnes is, aki Kaszás Krisztát váltotta). 

A csarnokban szinte csak a csapat tagok és a közevetlen hozzátartozók férnek el, de így is fantasztikus hangulat volt, főleg amikor a Rákoshegyiek 8 vagy 9 fát ütöttek, ilyenkor csak úgy zengett a csarnok a "Hajrá Rákoshegy" rigmustól. A mérkőzást végül 7-1 arányban nyerték meg a Rákoshegyi tekézők. Gratulálunk! Képek az utolsó fordulóról a következő linken tekinthetők meg.

   Utolsó frissítés: 2014. április 28. hétfő, 21:41

Találatok: 474

Mozogjál Keppivel!

Rákosmentén méltán népszerű a nordic walking. Aki kipróbálta, és megtanulta a helyes nordic walking technikát, önmagán érzi annak pozitív élettani hatásait. A nordic walking ugyanis bármely életkorban és egészségi állapotban elkezdhető, s számtalan, ma már népbetegségnek számító, a mindennapjainkat megnehezítő állapotban hoz javulást, a bottal gyaloglónak megkönnyebbülést.

Legfontosabb pozitív hatása a testsúlycsökkentés, a testösszetevők átalakítása. De csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a koleszterint is. A könnyed, de rendszeres edzéssel megállíthatjuk a csontritkulást, javíthatjuk gerincünk és ízületeink általános állapotát, mozgásterjedelmét, mi több, a szabadban végzett társas sportolás elűzi a stresszt és a depressziót is. Ami ennyi mindenre jó, az egy gyógyszertári csodaszer, receptre kéne adni, mondhatnánk. Itthon még nem, de Németországban már tényleg így van, a társadalombiztosítás támogatja a nordic walkingot.

Azonban ahhoz, hogy élvezzük a felsorolt élettani előnyöket, a helyes technikát feltétlenül szakembertől kell elsajátítanunk, szánjunk rá 1-2 alkalmat! Kerületünkben a MAKKA Szabadidősport Egyesület (www.nordicwalkinginfo.hu ) szervez oktatásokat és túrákat nagy tapasztalattal hétköznap délelőttönként, de az elfoglaltak esti órákban is részt vehetnek az oktatásokon.

A technika ismeretén túl már csak egy jó nordic walking botra és egy kényelmes cipőre van szükségünk. A helyes sorrend azonban a következő: először nordic walking oktatáson kell részt venni. Kovács Kriszta, a MAKKA Szabadidősport Egyesület trénere rengeteg kezdőnek segített már az első lépések elsajátításában és a helyes bot kiválasztásában is, sok szempont figyelembe vételével ad tanácsot az egyénileg legmegfelelőbb nordic walking bot kiválasztásához. Óráin a botokat ingyenesen lehet kipróbálni, sőt kéri is, hogy ne hozzanak saját botot a résztvevők, hiszen még nem tudják, milyen botra van szükségük. Az óra után pedig már úgy vásárolhatunk nordic walking botot, hogy ismerjük az adott típust. A Keppi nordic walking botok üvegszálas és karbon változatban is kipróbálhatóak, a bothosszt az oktató segít megválasztani. A Keppi botok könnyűek, ergonómiailag megfelelő speciális nordic walking markolattal és csuklópánttal felszereltek. A botvég „V” alakú speciális ötvözet, mely jól megkapaszkodik a talajban, segítve a gyalogló stabilitását és lendületes előrehaladását. Tartozéka még az aszfalton használható gumi tappancs is.

A Keppi nordic walking botok a Pap Kerékpárnál is megvásárolhatóak itt Rákoskeresztúron a Pesti út 37 alatt. 

A Rákoshegyi Hírlap és a Makka Szabadidősport egyesület közös játékának feladványa:

-milyen színben vásárolhatóak meg a Keppi nordic walking botok?

A választ a www.nordicwalkinginfo.hu honlapon vagy a Pap Kerékpárboltban tudhatják meg. A helyesen válaszolók között az alábbi nyereményt sorsoljuk ki:

1 alkalom ingyenes nordic walking oktatás botteszttel +

1 db 25%-os Keppi nordic walking bot vásárlási kedvezményre jogosító kupon.

A helyes válaszokat a MAKKA Szabadidősport Egyesület e-mail címére kell elküldeni ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) valamint a sorsoláson való részvétel érdekében like-olni kell Rákoshegy és a Makka FB oldalait, legkésőbb 2014. május 17. éjfélig. Sorsolás május 18-án. A nyertest e-mailen értesítjük.

További információ: Kovács Kriszta nordic walking tréner 06/30-555-13-44, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Utolsó frissítés: 2014. máj. 12. hétfő, 21:55

Találatok: 337

Fuss Festő Fuss!!!

A Nemzeti Festékbolt Teremfestés akció keretében most hétvégén már a 3. FestőFutásra kerül sor. Ezen az eseményen most aktívan lehet szavazatokat szerezni két olyan "Kerületi Ovis Csoportnak", akiket a Nemzeti Festékbolt Teremfestés játékán még nem festettek ki. Az egyik a Mézeskalács ovi Gólyahír csoportja, a másik pedig az Aprófalva Teknős csoportja, akik mostanában a legaktívabban gyűjtik az ajánlásokat-szavazatokat. Akik eljönnek, az előző alkalomhoz hasonlóan, 5 teremfestés ajánlással gazdagíthatják az általuk támogatott termet-csoportot. 

Fix részvételi díj nincs!
Viszont!
Van egy Adománygyűjtő ládikájuk a Teremfestőknek, amibe a futás előtt elhelyezheti mindenki az általa erre a célra szánt összeget.
Ha 50 forinttal tudja valaki támogatni a gyerekeket, azt is nagy örömmel fogadjuk, ha 500, vagy 5000Ft-ot tud erre szánni, annak is ugyan úgy örülünk. Minden fillér a gyerekeknek megy, ebből vásárolják nekik, a kiválasztott játékokat vagy egyéb szükséges kellékeket. Pénzt egyik intézmény sem kap!

A 3. FestőFutás a Gyermekekért szervezésébe most először a Fussunk Együtt Rákosmente Futónagykövetei és a csoport néhány önkéntese is részt vesz.
Két táv közül lehet választani: 6 és 10 km.
A rövidebb távot a családoknak, a gyerekekkel érkezőknek ajánlják, a hosszabb távot pedig a sportosabbaknak, az edzetteknek :)
Rajt az Összekötő úti vasúti átjáró, (Agyaghegyi dülő - Ásvány utca vége), a Merzse felé.
A cél pedig a Merzse mocsárnál található Madárles. A céltól a két csoport azonos úton térhet vissza a rajt helyszínére.
Rövidebb táv:
http://www.futoterkep.hu/futas/6g7yok5/
Hosszabb táv:
http://www.futoterkep.hu/futas/6g7yok8/
Gyülekező: 9:30-tól, rajt 10 órától.

 

  

Utolsó frissítés: 2014. április 22. kedd, 20:38

Találatok: 406

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version