Rákoshegyi Hírlap

Rákoskeresztúr futói a Gyermekrohamkocsiért!

A súlyos életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek ellátása különleges, magas szintű szakmai és technikai felkészültséget igényel. A Gyermekrohamkocsi, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsikkal együttesen 17 év alatt több mint 38.000 alkalommal segített a bajba jutott gyermekeken. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat állami támogatásban nem részesül, adó 1 %-os felajánlásokból, vállalati- és magánadományokból finanszírozza, látja el feladatát.
Ezért is különösen fontos, hogy a tavalyi évben a Budapest Sportiroda (BSI) jóvoltából 3 nagy futóversenyen vehetett részt és hívhatta fel a lakosság figyelmét speciális tevékenységére a Gyermekrohamkocsi csapata. A hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért több mint 140 Gyermekrohamkocsi Futónagykövet versenyzett. Pál Zoltán, Hrutka János, Lévay Viktória, Miklósa Erika, Várkonyi Attila, Balogh-Esperes Ákos és a 17. kerületből többen is képviseltették magukat a Gyermekrohamkocsi csapatában: Sélley Gábor, Goschler Áron és a Nyári család.

A Gyermekrohamkocsi Futónagyköveteinek adománygyűjtő kampánya jóvoltából 2015-ben 5.877.900 forint érkezett a speciális orvosi eszközök vásárlására és a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozására.

"A gyermekek helyszíni sürgősségi ellátásán túl kiemelt célkitűzésünk az oktatás. Az utóbbi években a szakorvosképzés mellett az alapellátásban dolgozók (házi gyermekorvosok, védőnők, szakasszisztensek) gyakorlati képzésére is nagy hangsúlyt fektettünk. Sőt egyre gyakrabban végezzük laikusok (szülők, óvónők, pedagógusok) képzését is. Ezért is különösen fontos számunkra, hogy a futóversenyeken megjelenhetünk a Gyermekrohamkocsival és újraélesztést oktathatunk a versenyek ideje alatt.” - mondta Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.
Az idei évben a Vivicittán indulnak legközelebb a Gyermekrohamkocsi Futónagykövetei. A Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozásához kérik továbbra is a segítséget és várják további futónagykövetek jelentkezését az életmentő csapatukba!
További információ: futas.gyermekrohamkocsi.hu

Utolsó frissítés: 2016. február 02. kedd, 15:09

Találatok: 175

V. Mikulás kupa

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Kék Delfin egyesület Mikulás kupája nevű úszóversenyre a Ferihegyi út 115. Tanuszodában.
Először a kezdők úsztak, ők még deszkával háton ússzák végig a tanmedencét, miközben az oktatók kísérik/bíztatják, támogatják a vízben. A gyerekek sokszor itt a verseny hevében ússzák végig először segítség nélkül a medencét.
A kezdők után, a középhaladók mutatják meg mennyit fejlődtek, gyors és hátúszásban. Ők már természetesen egyedül teljesítik a távot, miközben az oktatók és a család a medencepartról szurkol nekik.
Bár az elnevezés verseny és a gyerekek úgy is teljesítik a távot, mint egy igazi versenyen, ez inkább a tanultak bemutatásáról és a gyerekek ösztönzéséről szól. Sokszor nagy lökést ad további fejlődésükhöz a versenyen való részvétel, hisz a Télapó a távot teljesítő gyermek nyakába érmet akaszt, amit a visszajelzések alapján a gyerekek nagy büszkeséggel mutatnak meg a közösségekben ahova járnak. Sokszor kis társaik pont ettől kapnak kedvet az úszástanuláshoz.
Délután a haladók úsznak, de ők már a kerületi uszodában. Gyors, hát, mellúszásban és a Kékdelfin SE 17 versenyzői pillangóúszásban is megmérkőztek egymással. Természetesen a télapó itt is éremmel jutalmazta a gyerekek teljesítményét.
Mind a tanuszodában, mind a nagy uszodában versenyző gyerekek névre szóló emléklapot is hazavihettek, melyet név szerint kiszólítva egyesével vehettek át. A 150 gyerek felkészítését, természetesen edzőiknek is köszönhetjük: Csapó Éva, Pálházi Edit, Vári István, Veress Ildikó és Veress Bence.
A mély vizes verseny kedvelt fénypontja, a családi váltó ahol a gyerekek a szülővel vagy nagyobb testvérrel váltva teljesítik a 2*25 méteres távot, szabadon választott úszásnemben.
A Dechatlon cégtől, a leigazolt versenyzők, sportruházatot (úszónadrág/úszódressz, melegítő, póló, úszószemüveg úszósapka) kaptak, az eseményt támogatták még Horváth Tamás alpolgármester, Guruló Travel Kft, Rákosmente Kft és Varga Ibolya.

 

  

Utolsó frissítés: 2015. december 19. szombat, 00:10

Találatok: 272

Czimra Bringás Nap

Az idén már tizedik alkalommal rendezték meg Rákoshegyen a Zsuzsanna téren a Czimra Gyula Általános Iskola kerékpáros napját. A rendezvényről újságunkat Szólik Edit testnevelő tájékoztatta.
Az iskola előtti rajtnál jelvényt osztottak a résztvevőknek, majd rendőri felvezetéssel bringáztak ki a kb. 300 fővel a Zsuzsanna térre. Ahol a már elkészített közlekedési pálya várta a gyerekeket és a felnőtteket.
Különböző körversenyeket rendeztek az 1-8.osztályos lány és fiú kategória illetve anyukák, apukák kategóriában. Összesen 210 fő indult ezekben a kategóriákban.
A körversenyek mellett több lehetőség volt a gyerekeknek, hogy kipróbálják magukat. A legkisebbeknek gyalogos jogosítvány szerző versenyt rendeztek, fénykép segítségével a helyszínen laminálták a jogosítványokat. Tesztkérdésekre kellett válaszolni és ha sikerült akkor kapták meg a gyalogos jogsit. Végül kb. 80 kisgyerek szerezte meg ezt a különleges jogosítványt és a szponzorok által felajánlott ajándékokat is. A nagyobbaknak, gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos teszteket kellett kitölteni.
Az érdeklődők gokartozhattak, egy erre a célra kialakított pályán. Volt közlekedésbiztonsági pálya is a gyereke részére, ahol a közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg. Ezt a pályát az iskola Alapítványa szerezte be az elmúlt években a Farsangi bálok bevételéből. A pályát jól teljesítők ajándékot kaptak a támogatók jóvoltából.
A versenyek szünetében bemutatót tartott a Tipográfia SE profi versenyző csapata.
   A gyerekeknél korcsoportonként tartottunk eredményhirdetést, ahol minden első-harmadik helyezett, éremdíjazásban, oklevélben, edzett ifjúságért plakettben, és egy ajándékcsomagban részesült.
Nagyon fontosnak tartjuk a rendezvényt, hiszen így a gyerekek játékos körülmények között ismerkednek meg a közlekedés szabályaival.
Reméljük, hogy ezáltal is elősegítjük a balesetmentes közlekedésüket.
A verseny támogatói voltak: Parti Buli Bolt, Alkoholmentes Kft., Retroburger, Végvári Cukrászda, Kalandpark Játszóház, Adamcsik János, Pécsi Erika, Zsombok Ildikó szülők és két profi versenybíró.

Szólik Edit mellett a szervezésben részt vett: Szénási Gerda és Déri Árpád.

 

Utolsó frissítés: 2015. szeptember 24. csütörtök, 20:50

Találatok: 392

Tekézőink nemzetközi sikere!

Fennállásának eddigi legnagyobb sikerét érte el a Rákoshegyi VSE női tekecsapata a szerbiai Topolyán megrendezett Csapat Világkupán. A versenyt 2015. szeptember 28 – október 3. között bonyolították le a 6 sávos topolyai Funk Arénában. A Csapat Világkupa a legrangosabb klubverseny, ahol a különböző országok bajnokcsapatai vesznek részt. A kilenc csapatos női mezőnyban a Rákoshegyi VSE tekésein kívül, részt vett a nénet Victoria1947 Bambergből, a horvát KK Mlaka Rijekából, a szlovén KK Celje, az osztrák BBSV Bécsből, a szerb LL Pionir Szabadkáról, a román CS Elektro Romgaz Marosvásárhelyről, a bosnyák KK Kozara Gradiska és a francia L'Espereance Saint-Maurice-ból.
A hétfői akkreditációval, majd folytatólagosan a kedd délelőtti technikai értekezlettel, végül az esti megnyitóval kezdetét vette a XXVII. teke Csapat Világkupa.
A két napos selejtezőben minden résztvevő egyesület hat játékosa gurított, és az általuk elért összfa alapján alakult ki a selejtező végeredménye, ahonnan a legjobb négy csapat került be az elődöntőbe. A rákoshegyiek közül elsőként Rózsa-Drajkó Gabriella gurított, és 535 fát ért el. Másodikként Harcos Ágnes következett, ő 541 fát ütött, akárcsak a selejtező első napján befejezőként pályára lépő Fegyveres Petra. Másnap a csapat negyedik embereként Sajermann Nóra következett, aki 559 fát teljesített. Ötödikként a kiváló formában lévő Méhész Anita következett, akinek 605 fás eredménye nagyot javított a csapat tabellán elfoglalt helyezésén. A befejezés Sáfrány Anitára hárult. Ekkor 5 fával vezetett a XVII. kerületiek előtt a 4. helyen álló osztrák BBSV Wien, és 10 fával volt a mieink mögött a hazai pályán játszó szerb KK Pionir Subotica. A selejtező első három helyezettje ekkor behozhatatlan távolságra volt. Anita kiválóan játszott, így a szerbek 60 gurítás után nagyon elmaradtak, viszont az osztrák színekben versenyző cseh lány kitartóan küzdött. Végül a végletekig kiélezett párharc utolsó gurításaiban dőlt csupán el, hogy a Rákoshegy a 4. helyen – 1 fával megelőzve az osztrákokat – kvalifikálta magát a pénteki elődöntőbe.
Az elődöntőben a sokszoros Világkupa (VK) és Bajnokok Ligája győztes, német bajnok SKC 1947 Victoria Bamberg csapata várt a lányokra. A magyarok szó szerint csodát tettek, hiszen esélyt sem adva az ellenfélnek, végig vezetve 5:3 arányban legyőzték a Bamberget, így készülhettek a szombati döntőre. A rákoshegyiek ezúttal felszabadultan játszottak, öröm volt nézni őket.
A döntőben a szlovén KK Celjével csapott össze a Rákoshegy. A Celje csapatáról mindent elmond, hogy az elmúlt 10 évben mindig bejutottak a döntőbe, és abból hétszer győztesen hagyták el a pályát. Hemzsegnek a csapatukban a világbajnok, egyéni és csapat VK győztes, BL győztes játékosok, de mivel a Rákoshegy csapatát is világbajnokok és válogatott játékosok alkotják, kiélezett küzdelemre lehetett számítani, és nem is kellett csalódniuk a nézőknek. Itt kell kiemelni, hogy a magyar csapatnak szurkolók az egész verseny alatt kiváló légkört teremtettek, részben ennek is köszönhető a szép siker. A döntőben a rákoshegyiek az első sor után 2:1-re vezettek, és ugyan sokáig győzelemre és döntetlenre állt a mérkőzés, végül a szlovénok a hajrában a saját javukra billentették a mérleg nyelvét, így a magyaroknál játéklehetőséget kapott a két ifjúsági válogatott: Fekete Ágnes és Tóbiás Anett is. A meccs végeredménye 6:2 lett a szlovénoknak.

A Rákoshegyi VSE női csapata ezüstérmet nyert a Világkupán, és ezzel magasra tette saját magának a mércét, ugyanis a jövőben is szeretnének hasonlóan vagy akár még ennél is jobban szerepelni a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupákon, és a jövőbeni tervek közt szerepel a Bajnokok Ligájában való indulás is.
A Világkupa ezüstérmet szerzett csapat tagjai a képen:

Álló sor: Kis Horváth István (elnök), Méhész Anita, Harcos Ágnes (csapatkapitány), Sáfrány Anita, Fegyveres Petra, Botházy Ferenc (edző)
Guggoló sor: Rózsa-Drajkó Gabriella, Tóbiás Anett, Fekete Ágnes, Sajermann Nóra

 

Még több képet a csapatról a következő linken tekinthetnek meg.

Szívből gratulálunk az egyesületnek és további fényes sikereket kívánunk! 

Utolsó frissítés: 2015. október 05. hétfő, 18:14

Találatok: 189

Utcai kosárlabda torna az Akadémián!

Szeptember 13-án (vasárnap) került megrendezésre a nyolcadik köröndi streetball fesztivál az Akadémiaújtelep közepén található 525. téren. Idén is a maximális 12 csapat jelentkezett viszont az utolsó pillanatban visszamondta a részvételt a "BIG Team" így 11 csapat között játszottuk le a meccseket. A két csoporton belül körbejátszás volt és a két-két legjobb jutott tovább. Ezek után az A csoport első helyezettje játszott a B csoport második helyezettjével és fordítva, majd pedig az első helyért játszhatott a két győztes csapat és a harmadik helyért a két vesztes. Az alapszakasz meccseken és a döntőkön is egyaránt 3-3 elleni félpályás játék volt.
Idén ezek a csapatok vettek részt: In Ya Face, Most Wanted Players, Mind1, Agymenők, Torje, Together, Káposzta, Cool and Sexy, Kolbszok, Beast Mode, The Fridays!
Az időjárással hatalmas szerencsénk volt, mivel a héten sok eső esett, viszont szombaton és vasárnap gyönyörű napsütéses 25-30 fokos időnk volt.
Idén is kint volt számos nézelődő és a szomszéd kerületekből is jöttek csapatok.
Egész nap szólt a Hip-Hop muzsika és délben egy zseniális negyed órás show műsort láthattunk a FaceTeam utánpótlás csapatától.
Az egész rendezvény idén is teljesen ingyenes volt, számos újságíró jött ki és a helyi TV csatorna is kilátogatott. Kora délután véget értek a meccsek és utána kezdődtek a dobóversenyek. A rendezvény késő délután a díjkiosztással ért véget.
Eredmények:
Az 525. CUP Streetball Verseny Győztes csapata az: Agy-menők ragjai: Arató Balázs, Bódi Bence, Holik Zoltán. A zsákolóverseny győztese: Illés Balázs. A BP Shop Büntető Párbaj győztese: Brixel Mónika. A három pontos dobóverseny győztese: Arató Balázs és a "Király" kiesős dobóverseny győztese: Somogyvári Ádám.
Gratulálunk Mindenkinek és szeretném megköszönni Koszorúsné Tóth Katalin - helyi képviselő asszony – és Riz Levente – Rákosmente Polgármestere - nevében is, hogy eljöttetek, segítettetek és jól éreztétek magatokat!
Külön köszönet: Szabó Gézának a karmeramunkáért, hivatalos logoért és oklevelekért! Somogyvári Ádinak a pályaszépítésért! Valamint a többieknek a sátrak összerakásában, és a korábban említett támogatóinknak, hogy segítettek: BP SHOP és természetesen a XVII. kerület önkormányzata.

Fotó albumunk a tornáról, a következő linken érhető el.

Forrás: 525.gportal.hu

 

Utolsó frissítés: 2015. szeptember 16. szerda, 21:43

Találatok: 188

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version