Rákoshegyi Hírlap

"Bajnokcsapat 2015-16"

A magyar női teke-csapatbajnokság 1948-tól kerül megrendezésre. A bajnokságot a Magyar Bowling és Teke Szövetség írja ki és rendezi meg.
Idén újból a Rákoshegyi VSE női tekecsapata nyerte a bajnokságot toronymagasan!
2013 óta zsinórban már negyedik bajnoki címűket szerezték meg a Rákoshegyi tekés lányok-hölgyek. A csapat tagjai: Harcos Ágnes (csapatkapitány), Fegyveres Petra, Fekete Ágnes, Kis Horváth Luca, Méhész Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sáfrány Anita, Sajermann Nóra és Tóbiás Anett.
A szombati utolsó mérkőzésen "hazai" pályán az FTC Kőbányai úti tekepályáján fogadták a második helyezett ZTE-ZÁÉV TK csapatát és kiütéses 7-1 arányú győzelemmel zárták a bajnokságot. Ezt az utolsó fordulót megtekintette az egyesület új tiszteletbeli elnöke, Dunai Mónika országgyűlési képviselő asszony is. Mivel a bajnoki cím már az utolsó forduló előtt eldőlt, így a csapat lelkes szurkolótábora már "Bajnokcsapat 2015-16" feliratú mezben szurkolta végig az utolsó gurításokat.
A bajnokság során 24 mérkőzésből 22-et megnyertek, csak kétszer kaptak ki a nagy rivális zalaegerszegi ZTE- ZÁÉV TK otthonában. A Rákoshegyi VSE igazi csapatként küzdött a rájátszában is, szinte mindig más volt a csapat legjobbja: Safrány Anita 603 (ütött fa), Sajermann Nóra (Fekete Ágnes) 569, Fegyveres Petra 613, Méhész Anita 663, Sáfrány Anita Ágnes 629.

A 24 mérkőzésen a játékosokra fordulónként 4x30 gurítás várt a közel 20 méteres pályán, ahol 9 bábut kell ledönteni minél kevesebb gurításból. A 30 gurítás első felét (15 gurítás) telizéssel, a második felét tarolással hajtják végre. A "telizés" azt jelenti, hogy minden gurítás után az eldőlt bábukat felállítják, a tarolásnál pedig addig kell a maradó alakzatokra gurítani, amíg mind a kilenc bábu eldől, csak ezután állítják fel ismét a kilenc bábut.

Harcos Ágnes csapatkapitány az eredményhirdetés kicsit meghatódva mondta, hogy nem lehet megunni az első helyet. Egy nagyon jó csapat alakult ki Rákoshegyen és egyre többen szeretnének ebben a csapatban játszani. Reméli, hogy továbbra is hasonló jó eredményeket fognak elérni hazai és nemzetközi versenyeken.

Megkérdeztük a csapat tagjait mire gondoltak a díjkiosztó alatt?

Rózsa-Drajkó Gabriella: Azon gondolkoztam a díjátadó alatt, hogy véget ért egy újabb bajnokság. Megint lezárult egy szakasz. És természetesen ilyenkor bevillannak a meghatározóbb, emlékezetesebb momentumok, amelyeknek köszönhetően sikerült megnyerni egy újabb bajnokságot. A bajnoki címnek nagyon örültem, de a nagy eufória már korábban alábbhagyott, mivel 4 hete biztossá vált, hogy ismét elsők lettünk. Most csak "kézzelfoghatóbbá" vált az elsőség azzal, hogy nyakunkba akasztották az érmeket és megkaptuk a kupát.

Méhész Anita: A díjátadó alatt végig libabőrös voltam. Végigszaladt a gondolataimon az elmúlt szezon közös és kellemesen kimerítő munkája. Rengeteg izgalmas mérkőzés és edzés ahol egymást kiegészítve meneteltünk és értünk végezetül a dobogó legfelsőbb fokára.
A felhőtlen örömömet picit beárnyékolta a tény, hogy Sajermann Nóri csapattársunk Németországba költözik és igazol. Nóri nemcsak kiváló játékosa volt csapatunknak, hanem egy igazán különleges színfoltja. Számomra pedig egy igazán jó barát.

Fekete Ági: Büszke vagyok hogy egy ilyen csapatnak a tagja lehetek.

Következik az 5. és 6. bajnoki cím az új sportcsarnokban itt Rákosmentén ?

Fekete Ági: Mindent megteszünk hogy a következő években is mi nyerjük meg a bajnokságot és külön öröm lesz ha a saját pályánkon tehetjük meg.

Méhész Anita: Nagyon várjuk a saját pálya elkészülését, akkor végre otthonra lelhetünk. Nagyon szeretjük az FTC tekepályát de mégsem a miénk. Nincs saját öltözőnk, szekrényünk amit kedves dolgokkal tölthetünk meg. Nem tehetjük ki büszkén a megnyert díjainkat, kupáinkat. Itt mindig kívülállók leszünk.
Továbbra is célunk a dobogó legfelsőbb fokán állni mind hazai mind nemzetközi szinten.

Rózsa-Drajkó Gabriella: Tudomásunk szerint 2018-tól játszhatunk majd az új csarnokban, amit nagyon várunk már, hiszen nagy szükségünk van egy saját pályára. Addig is persze mindent elkövetünk, hogy minden évben megvédjük bajnoki címünket és nemzetközi porondon is minél sikeresebbek legyünk. Aztán az új csarnokban az új pályánkon szeretnénk ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk.

A kicsi de nagyon lelkes szurkoló tábor mennyit segített?

Fekete Ági: Mindig sokat segít a játékos számára ha akár egy kicsi de lelkes csapat szurkol és ösztönzi.

Méhész Anita: A szurkolótaborunk nélkül nem tartanánk ott ahol tartunk. Oszlopos tagjai csapatunknak. Fergeteges hangulatot csapnak mérkőzésről mérkőzésre. A nehéz pillanatokban támogatást nyújtanak a lehető legkedvesebb módon: bíztatnak nem is akárhogyan!

Rózsa-Drajkó Gabriella: Nagyon jó, hogy van egy ilyen "keménymag" szurkolótáborunk. Azonkívül, hogy mindig fergeteges hangulatot csinálnak, a szurkolásukkal nagyon sokat segítenek, amikor éppen pályán vagyunk, a lelkesedésükkel átsegítenek a nehézségeken, ha éppen döcög egy kicsit az a szekér. Mindig a csapat van előtérben, de természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy közel sem tartanánk ott, ahol vagyunk, ha ők nem lennének - ez igaz az edzőnkre és az elnökünkre is. Ha kell, támogatnak, ha kell, vigasztalnak, ha kell, hegyi beszédet tartanak, ha kell, csak hallgatnak. És ez így nagyon jó.
És fontos a bizalom. Történjen bármi, játsszunk bármilyen rosszul, érjünk el bármilyen eredményt, ők akkor is rendületlenül bíznak bennünk.
Rózsa Balázs a Rákoshegyi VSE vezetőségi tagja elmondta a csapat őszi programját:
"A bajnoki címvédés okozta örömünkbe egy kis üröm is került, hiszen Sajermann Nóri távozása az egyesülettől érzékeny veszteség, mivel egy kiváló játékoson túl egy igazi barátot is nélkülöznünk kell egy időre. Természetesen minden jót kívánunk neki, kívánjuk, hogy valóra váljanak németországi tervei, álmai, és fél szemünk továbbra is rajta lesz! Nóri bejelentése után gyorsan kellett reagálnunk az átigazolási piacon, amely sikerült is, hiszen leigazoljuk a BKV fiatal tehetségét, Tóth Katalint, akivel közösen továbbra is nagy célokat tűzünk ki az egyesület elé. 2016 októberében Bolzanoban (Olaszország) kerül megrendezésre - bajnokcsapatok részére - a Csapat Világkupa, ahonnan szeretnénk újra csillogó éremmel hazatérni. A hazai bajnokságban természetesen az újabb címvédés az elvárás. Új feladatként pedig a 2016/17-es szezonban részt veszünk a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A BL négyes döntőjét Podbrezovában (Szlovákia) rendezik, és szeretnénk, ha ott is sikerülne letenni a névjegyünket! A kettes női csapatunknál szeretnénk, ha újra a fiatalok kapnának főszerepet, és a rutinos versenyzőkkel kiegészülve tovább csiszolhatnák a felnőtt mezőnyben tudásukat.
Természetesen ezen célok elérése érdekében, örömmel vesszük és várjuk lelkes támogatók jelentkezését, akik akár anyagilag, akár más eszközökkel segítenék a klubot. Egy sikeres egyesület fenntartása és üzemeltetése jelentős erőforrásokat emészt fel, ezért minél stabilabb lábakon áll a klub, annál könnyebb a hosszú távú sikeresség megőrzése."

A díjkiosztó fotói a következő linken láthatóak.

Utolsó frissítés: 2016. máj. 20. péntek, 00:12

Találatok: 112

Szombaton üljön mindenki biciklire!

A Magyar Kerékpárosklub szombaton tartja az I Bike Budapest bringás felvonulást, melyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért rendeznek meg. Az eseményre több ezer embert várnak.

 

A felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, majd a rakpartok, a Dózsa György út, a Hősök tere, Andrássy út, Kiskörút, Üllői út, Petőfi híd, Attila út, Alagút, Lánchíd és Margit-híd útvonalon haladva a Margitszigeten ér véget.

A tavaszi bringaünnep – ami a Holland Nagykövetség támogatásával a Cycling Festival Europe keretében valósul meg – családok és még nem rendszeresen kerékpározók számára is egy vidám hangulatú esemény lesz, mely lezárt utakon mutat egy új nézőpontot a városlakók számára. Az esemény üzenete, hogy egy napig üljön mindenki kerékpárra akkor is, ha hétköznap nem tesz így, és pár órára nézze meg milyen lehet az élhető, kerékpárbarát főváros!

A felvonulás érinti Budapest legszebb, de máskor az autóforgalom miatt kevésbé vonzó részeit, majd kb. 19 órakor bicikliemeléssel ér véget a margitszigeti Rózsakert alatti réten (//www.google.hu/maps/@47.5243197,19.0490945,365m/data=!3m1!1e3!4m2!9m1!1b1?hl=hu">térkép). A bringaemelés előtt és után a réten piknik, zene, a Budapest Bike Maffia és a Cyclonomia kitelepülése várható, 20 és 22 óra között filmvetítés lesz.

További fejlődés kell Budapestnek!

20 év alatt megtizenegyszereződött a belvárosban kerékpározók száma, a városközpont több részén 10% körüli arányt tesz ki a járművek közt a kerékpár. Minden évben többen jönnek rá, hogy a bicikli egy gyors, egyszerű, olcsó közlekedési mód. Míg 10 éve különlegességnek számított így közlekedni, ma már a legszélesebb rétegek bringáznak.

A Magyar Kerékpárosklub éppen ezért a korábbi évek fejlesztéseinek folytatását, és a fennmaradó hiányosságok pótlását sürgeti. A Kerékpárosklub Tarlós István téli bejelentései után mintegy 20 oldalas programot juttatott el Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesnek, melyben leírták, mire van szükség, hogy Budapest utolérje a városlakók tempóját.

A legfontosabb, hogy egységes, vonzó, logikus és kiszámítható úthálózaton lehessen biciklivel közlekedni. A klub az elavult kerékpárutak újratervezését, a hidak átjárhatóságának fejlesztését, a bel- és külvárosok összekapcsolását, általános forgalomcsillapítást, a közbringa-rendszer fejlesztését, szemléletformáló kampányok szervezését szeretné.

Egyre sürgetőbb a Nagykörút, az Üllői út és Bartók Béla út átalakítása, utóbbi kettőre már kész tervek vannak, írja a szervezet. A fejlesztések mellett szemléletformáló kampányokra is szükség van, a kerékpározás csak így válhat a közlekedési rendszer részévé.

A Tarlós Istvánnal tárgyalt a Kerékpárosklub

A múlt héten nyilvánosságra került, a főváros eredményeit veszélyeztető Tarlós-csomagról tárgyalt a főpolgármesterrel szerdán a Kerékpárosklub elnöke. Tarlós István és Kürti Gábor megállapodott, hogy a civil szervezet helyet kap a városházán működő, biciklis kérdésekkel foglalkozó munkacsoportban. A civilek azonban nem csak tárgyalóasztaloknál, hanem a szombati felvonuláson is felszólalnak majd kerékpározás fejlesztése mellett.

A Magyar Kerékpárosklub szerint egész Budapest érdeke az elmúlt évek fejlődésének folytatása, hiszen a biciklizés egy olcsó, de megtérülő beruházás, ami nem csak gyors és egyszerű közlekedési eszköz a használóinak, hanem a még nem kerékpározók számára is egészségesebb környezetet, jobb életminőséget biztosít.

Útlezárások lesznek

A várhatóan több ezres I Bike Budapest felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, innen a résztvevők rendőri biztosítás, a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margitszigetre.

A várhatóan több ezres I Bike Budapest felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, innen a résztvevők rendőri biztosítás, a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margitszigetre. A szervezők ügyelnek a tömegközlekedés, a gyalogosok és főbb közlekedési útvonalakon az autók átengedésére, de így is sok útlezárás, terelés és fennakadás várható.

A felvonulás útvonala: Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Dráva utca (csak a menetirány szerinti oldal)–Dózsa György út (csak a menetirány szerinti oldal)–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út (csak a menetirány szerinti oldal)–Károly körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Astoria–Múzeum körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Üllői út (csak a menetirány szerinti oldal)–Ferenc körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Petőfi híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Műegyetem rakpart (csak a menetirány szerinti oldal)–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–Alkotmány utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Honvéd utca–Markó utca–Széchényi rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Margitsziget, Központi út.

Időszakos fennakadásokra lehet számítani a 2-es (és 2-es villamospótló), 4/6-os villamosok, az 5-ös, 9-,es 15-ös, 115-ös, 20E, 26-os, 30-as, 105-ös, 153-as, 178-as, 212-es és 230-as buszok, a 75-ös, valamint 83-as trolibuszok közlekedésében.
Részletes információ a BKK honlapján: http://bit.ly/245wWak


Az útvonal térképen itt tekinthető meg: https://goo.gl/maps/umDXQkpppEm
Készítettünk egy magyarázó videót is az útvonalról: https://youtu.be/Jlf82V9v5ec
Minden további információ megtalálható itt:
http://ibikebudapest.hu/ és a facebook-on: https://www.facebook.com/events/486767278192055/


Rákosmente Fő teréről 13 órakor indulnak a bringások, részletek: https://www.facebook.com/events/799086693558358/

Ha szeretsz bringázni látogasd a

Kertvárosi Bringajárőr blog oldalt: http://kertvarosibringa.blogspot.hu/ 

facebook oldala:https://www.facebook.com/kertvarosi.bringa/

illetve a Magyar Kerékpárosklub Kelet-Pest csoport oldalát: https://www.facebook.com/groups/508434522514194/?fref=ts

Egy kis izelítő a tavalyi tekerésről a Rákosmente TV részéről.

Utolsó frissítés: 2016. április 22. péntek, 06:53

Találatok: 89

Rákoskeresztúr futói a Gyermekrohamkocsiért!

A súlyos életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek ellátása különleges, magas szintű szakmai és technikai felkészültséget igényel. A Gyermekrohamkocsi, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsikkal együttesen 17 év alatt több mint 38.000 alkalommal segített a bajba jutott gyermekeken. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat állami támogatásban nem részesül, adó 1 %-os felajánlásokból, vállalati- és magánadományokból finanszírozza, látja el feladatát.
Ezért is különösen fontos, hogy a tavalyi évben a Budapest Sportiroda (BSI) jóvoltából 3 nagy futóversenyen vehetett részt és hívhatta fel a lakosság figyelmét speciális tevékenységére a Gyermekrohamkocsi csapata. A hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért több mint 140 Gyermekrohamkocsi Futónagykövet versenyzett. Pál Zoltán, Hrutka János, Lévay Viktória, Miklósa Erika, Várkonyi Attila, Balogh-Esperes Ákos és a 17. kerületből többen is képviseltették magukat a Gyermekrohamkocsi csapatában: Sélley Gábor, Goschler Áron és a Nyári család.

A Gyermekrohamkocsi Futónagyköveteinek adománygyűjtő kampánya jóvoltából 2015-ben 5.877.900 forint érkezett a speciális orvosi eszközök vásárlására és a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozására.

"A gyermekek helyszíni sürgősségi ellátásán túl kiemelt célkitűzésünk az oktatás. Az utóbbi években a szakorvosképzés mellett az alapellátásban dolgozók (házi gyermekorvosok, védőnők, szakasszisztensek) gyakorlati képzésére is nagy hangsúlyt fektettünk. Sőt egyre gyakrabban végezzük laikusok (szülők, óvónők, pedagógusok) képzését is. Ezért is különösen fontos számunkra, hogy a futóversenyeken megjelenhetünk a Gyermekrohamkocsival és újraélesztést oktathatunk a versenyek ideje alatt.” - mondta Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.
Az idei évben a Vivicittán indulnak legközelebb a Gyermekrohamkocsi Futónagykövetei. A Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozásához kérik továbbra is a segítséget és várják további futónagykövetek jelentkezését az életmentő csapatukba!
További információ: futas.gyermekrohamkocsi.hu

Utolsó frissítés: 2016. február 02. kedd, 15:09

Találatok: 349

Ovis sakkbajnokok!

Óvodások nemhivatalos országos sakkbajnokságát rendezték február első hétvégéjén a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A versenyre az ország számos pontjáról érkeztek kis sakkozó "palánták" (Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunakeszi, Dunaújváros, Eger, Érd, Erdőkertes, Győrújbarát, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Miskolc, Nyíregyháza, Pécel, Solymár, Szeged, Tapolca, Tata, Tata-Agostyán, Tokodaltáró és Törökbálint).
A verseny rendezője a Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola, és a Barcza Gedeon SC egyesület volt.
Ötven ovis lány és fiú küzdött a 64 mezőn az országos bajnoki ovis címért.
A hat fordulós, svájci rendszerű, 2x13 perc gondolkodási idejű versenyt a Sárkány DSE ifjú ovis sakkozója Giang Tran Nam nyerte meg veretlenül! A lányok mezőnyében is a Sárkány DSE versenyzője lett az első Tóth Tímea (Aprófalva Óvoda). Ő is veretlenül lett bajnok, viszont a kis létszám miatt ő hét fordulón keresztül nem talált legyőzőre.
Gratulálunk!

Utolsó frissítés: 2016. február 09. kedd, 22:00

Találatok: 228

V. Mikulás kupa

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Kék Delfin egyesület Mikulás kupája nevű úszóversenyre a Ferihegyi út 115. Tanuszodában.
Először a kezdők úsztak, ők még deszkával háton ússzák végig a tanmedencét, miközben az oktatók kísérik/bíztatják, támogatják a vízben. A gyerekek sokszor itt a verseny hevében ússzák végig először segítség nélkül a medencét.
A kezdők után, a középhaladók mutatják meg mennyit fejlődtek, gyors és hátúszásban. Ők már természetesen egyedül teljesítik a távot, miközben az oktatók és a család a medencepartról szurkol nekik.
Bár az elnevezés verseny és a gyerekek úgy is teljesítik a távot, mint egy igazi versenyen, ez inkább a tanultak bemutatásáról és a gyerekek ösztönzéséről szól. Sokszor nagy lökést ad további fejlődésükhöz a versenyen való részvétel, hisz a Télapó a távot teljesítő gyermek nyakába érmet akaszt, amit a visszajelzések alapján a gyerekek nagy büszkeséggel mutatnak meg a közösségekben ahova járnak. Sokszor kis társaik pont ettől kapnak kedvet az úszástanuláshoz.
Délután a haladók úsznak, de ők már a kerületi uszodában. Gyors, hát, mellúszásban és a Kékdelfin SE 17 versenyzői pillangóúszásban is megmérkőztek egymással. Természetesen a télapó itt is éremmel jutalmazta a gyerekek teljesítményét.
Mind a tanuszodában, mind a nagy uszodában versenyző gyerekek névre szóló emléklapot is hazavihettek, melyet név szerint kiszólítva egyesével vehettek át. A 150 gyerek felkészítését, természetesen edzőiknek is köszönhetjük: Csapó Éva, Pálházi Edit, Vári István, Veress Ildikó és Veress Bence.
A mély vizes verseny kedvelt fénypontja, a családi váltó ahol a gyerekek a szülővel vagy nagyobb testvérrel váltva teljesítik a 2*25 méteres távot, szabadon választott úszásnemben.
A Dechatlon cégtől, a leigazolt versenyzők, sportruházatot (úszónadrág/úszódressz, melegítő, póló, úszószemüveg úszósapka) kaptak, az eseményt támogatták még Horváth Tamás alpolgármester, Guruló Travel Kft, Rákosmente Kft és Varga Ibolya.

 

  

Utolsó frissítés: 2015. december 19. szombat, 00:10

Találatok: 443

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version