Rákoshegyi Hírlap

"Népek testvérisége"

Bartók Béla születésének 135. évfordulójára emlékeztek ma a rákoshegyi Bartók Zeneházban.
Az ünnepséget Bokor Jutta a Rákoshegyi Bartók Zeneház kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Fohsz Tivadar Rákosmente alpolgármestere. Ezután megkoszorúzták Bartók Béla szobrát a ház kertjében. A koszorút helyezett el Fohsz Tivadar alpolgármester és Szabó Tiborné rákoshegyi képviselő, Buskó András lengyel kisebbségi önkormányzat elnöke, R. Szabó István Bartók kutató, Szabó Vilmos a Rákoshegyi Bartók Zeneház kuratóriuma nevében és az emlékező látogatók. Az ünnepségen Leskó-Dely Tercia Bartók dalokat adott elő, citerán kísérve magát.
Az est folyamán Bálint Péter zongora és Mohay Anna cselló koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. Bartók Liszt és Chopin műveket adtak elő.
A rendezvényt támogatta a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat Buskó András elnök és a NKA.

Fotó albumunk a rendezvényről a következő linken tekinthető meg.

  

 

 

 

 

Szombaton a "Népek testvérisége" keretében, egy különleges koncertre kerül sor a Bartók Zeneházban. Egy sikeres pályázat a Visegrádi Fund Small Grant alapjánál révén, egy koncert sorozatra kerül sor Bartók Béla születésének évfordulóján. Március 5-én Komarnoban (Szlovákia), március 12-án Pelhrimovban (Csehország) és holnap március 26-án itt a kerületünkben a Rákoshegyi Bartók Zeneházban adnak koncertet a visegrádi négyek művészei. Bartók Béla mellett a Visegrádi Négyek szerzőit is bemutatják, bizonyítva hogy a zene nemzetközi nyelv. Gyökér Gabriella zongoraművész professzorasszony a zene nyelvén, minden énekessel tökéletesen egyetértve próbál és muzsikál. Ezt a békés együttmuzsikálást, együtt lélegzést szeretnék a Visegrádi Négyek szólistái a közönséggel is megtapasztatatni.

A koncert 17 órakor kezdődik, jegyek vásárolhatóak a helyszínen: 11174 Budapest Hunyadi u. 50.

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version