Rákoshegyi Hírlap

Mohay Anna és Bálint Péter kamaraestje

Augusztus utolsó vasárnapján került sor, az ősz első vagy a nyár utolsó koncertjére a Bartók Zeneházban. Bokor Jutta röviden ismertette a vendégeknek a Bartók Zeneház történetét és elmondta terveit is.

Két fiatal művész lépett fel ezen az estén: Bálint Péter zongorázni a rozsnyói zeneiskolában kezdett Kerpán Mária vezetése alatt. 2009-től 2013-ig a kassai konzervatórium diákja volt Debre Judit osztályában. 2013-tól  a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, tanárai Nádor György és Réti Balázs. 2003-ban a lévai Kadosa-Bartók országos zongoraversenyen 3. helyezést, 2008-ban a Dolný Kubín-i nemzetközi Ivan Ballo fesztiválon 1. helyezést és 2010-ben a szlovák konzervatóriumok országos versenyén 3. helyezést érte el zongora és kamarazene kategóriában egyaránt.

Mohay Anna a Szent István konzervatórium elvégzése után a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán Rohmann Ditta növendéke volt, jelenlegi a budapesti Zeneakadémia hallgatója, tanára Kertész Ottó. Anna továbbá Perényi Miklós, Várdai István, Déri György, Jonathan Cohen és Nicolas Altstaedt kurzusain gyarapította tudását.

Műsorukban Brahms és Sosztakovics egy-egy szonátáját adták elő (Brahms: II. (F-dúr) cselló-zongora szonáta, op.99.; Sosztakovics: Cselló-zongora szonáta, op.40.)

A koncerten készült fotókat itt nézheti meg.

Édua Infomédia Kft.

Top Desktop version